Moderator: SlashBeast
hmmm umnie to bylo tak pracowalem na windzie ale glownie gralem zaczelem dopieszczac linuxa i windy nieuzywalem raz odpalilem cfdisk to sobie przypomnialem ze takie cos mam skopiowalem niektore dane z windowskiej wyciagnolem dysk z serwa przezucielem system (przez slaxa wtedy jeszcze liveslack) na niego scalilem partycje sformatowalem kolejny przezut chroot i lilo :> i tak juz od wrzeznia/pazdziernika windy niewidzialem u mnieJ@rek wrote:Witam, jestem nowy na forum, pozdrawiam wszystkich Gentoowców (tak to można odmienić?)
Zastanawia mnie jak wygląda u was sprawa używania systemów operacyjnych. Ile osób przeszło całkowicie na system Linux i nie korzysta z "dobrodziejstw" MS. Czy było ciężko i jak w ogóle było?
Z mojej strony dodam, że przymierzam się do całkowitego przejścia na Linuksa.
Pytanie jest następujące:
jakiego systemu używam?
Odpowiedzi są 4, w tym 2 ostatnie znaczą który system wykorzystujecie bardziej, który jest na 1 miejscu.
Moj zajmuje niecałe 300MB.Borys wrote:Cóż jak jeszcze miałem Winde (a było to rok temu) to jedyne co miałem z tego powodu to 5GB miejsca mniej...

no własnie.. poza tym ja tego XPka dostałem do kompa (w vobisie kupowałem, a własciwie kupowali rodzice.. coz.. nie najlepszy i nie najtańszy ale ujdzie..)ai wrote:(...) zostawilem bo jest orginalny ( z kompem dostalem z licencja itp.) Wiec po co wyrzucac cos za co sie placilo?![]()
(...)