wuja wrote:czy jest możliwość dodania do repozytorium oprogramowania LeftHand
A jak sobie wyobrażacie sprawy licencyjne itp.
Przeciez to jest produkt komercyjny; można wprawdzie nie płacić ale trzeba oglądać reklamy. Żeby program ściągnąć trzeba sie zarejestrować, żeby program używać trzeba miec klucz.
Poza tym, czy sprawa jest w ogóle warta zachodu - instalacja jest banalna i w dodatku w katalogu domowym użytkownika.
BTW. Ciekaw jestem ile osób tego używa.
Dobra zaczne od licencji:
Jest darmowa z reklamami, jak już sam napisałeś
Ściągniecie oprogramowania:
Przez długi czas JAVE Suna (jak i nie tylko) się ściągało, ze strony producenta, więc to nie jest argument przeciw.
bezproblemowa, kody generowane bezpośrednio na stronie
Czy jest warta zachodu

Moim zdaniem tak, dlaczego

Każda firma instalująca to oprogramowanie uniezależnia się od jednego "słusznego dostawcy".
Poza tym spójrz w Portage nie znalazłem ani jednej aplikacji dla firm typu ERP, CRM fakturowania, itp. (no oprócz xrms z ozn. 1.99.2 )
Ile osób tego używa
Osób pewnie 0 (w sensie domowych użytkowników) bo po co komuś w domu CRM, firm nie wiem na stronie się chwalą więc możesz tam zajrzeć
A co do instalacji tegoż oprogramowania ja informatykiem nie jestem, a że paczki są w RPM to dla mnie utrudnia instalacje nie mówiąc o błędach przy instalacji serwera firebird, które wykrzacza mase błędów bo paczki są tworzone z myślą o systemach Suse, RedHat i Mandrake
A pytanie zadałem bo może nie dużym wysiłkiem dało by rade stworzyć ebuildy, przerobić co niektóre skrypty i zrobić to jak należy a nie burdel w katalogu użytkownika.
Pozdrawiam
EDIT:
"Fedora, Mandriva, Aurox, SuSe, KUbuntu, Slackware, Debian"
Czemu do tego grona nie mogłby (nieoficjalnie a może nawet kiedyś oficjalnie) dołączyć Gentoo