Moderator: SlashBeast
Nie prowadze statystyk błędów, zawsze możesz sobie zmienić skąd pobierasz pakiety,Ma-Lin wrote:A czy na serwerach występują często takie błędy i czy są szybko eliminowane (ja korzystam scr.gentoo.pl)
Code: Select all
emerge mirrorselectNa 99% bledy na serwerze nie wystepuja. Do przeklamania dochodzi podczas sciagania pakietu i stad sumy md5 sie nie zgadzaja. Ja jeszcze takiego problemu nie uswiadczylem.Ma-Lin wrote:A czy na serwerach występują często takie błędy i czy są szybko eliminowane (ja korzystam scr.gentoo.pl)
Jezeli Cie dobrze rozumiem. Wywlasz plik, ktory ma nieprawidlowe md5 z katalogu /usr/portage/distfiles (tam domyslnie leca sciagane pakiety). Nastepnie ponawiasz emerge tego pakietu i modlisz sie zeby sie sciagnal prawidlowo.Ma-Lin wrote:A znacie może jakieś metody przeciwdziałania. Ponowne emegrowanie czy coś w tym stylu
FEATURES="-strict"
ebuild twoj.ebuild digest
z live-cdMa-Lin wrote:Teraz moje pytanie jak skonfigurować net-setupa czy pliki konfiguracyjne: IP przydzielone przez router to 192.168.1.3 Maska podsieci 255.255.255.0 brama domyślna i dhcp to 192.168.1.1
net-eth0ale nie wiem czy są jeszcze aktualnie - jeden z nich na pewno.194.204.159.1
194.204.152.34