Miałem ten sam problem z wtyczką w wersji 10.1, po aktualizacji do 10.2 i aktualizacji sterowników ATI do 11.2 tryb pełno ekranowy nie zawiesza już kompa. Niestety od Flash 10.2 występuje inny upierdliwy problem, jeśli mam włączone kompozycje pulpitu w Firefoksie wtyczka źle się osadza, to znaczy wygląda to tak jakby wtyczka bezpośrednio rysowała do kontekstu okna, np. widoczna jest film z YT po przełączeniu do innej zakładki, czy film pozostawia wyrenderowany fragment klatki w tym samym miejscu po przewinięciu strony, czasami w ogóle nie widać obrazu lub jego niewielki fragment...
Pewnie wszystko dzięki akceleracji w wtyczce flash, niestety nie da się tego wyłączyć - "ustawienia" są niedostępne z poziomu osadzonej wtyczki, chyba, że wiecie jak się tam dostać z innego miejsca. W ustawieniach globalnych nie ma takiej opcji. Blokowanie kompozycji dla firefoxa jest średnim pomysłem.
Obejście proponowane w
http://www.gentoo-wiki.info/Xorg/Transp ... i_.2B_Xorg (zablokowanie rozszerzenia ARGB) nie działa - nadal widoczne są artefakty, dodatkowo powoduje drastyczny spadek szybkości przerysowania stron. Jedyne znane mi obejście, na tę chwilę, to odpalanie stron z flashem w osobnym oknie z jedną, jedyną zakładką oraz używanie FlashBlocka.
--- edit 2011.03.19 ---
Jednak jakoś się udało. Trzeba znaleźć jakąkolwiek aplikację flash na stronie, na której da się włączyć ustawienia wtyczki. Potem wystarczy już tylko wyłączyć akcelerację sprzętową i wszystko wraca do normy...