Forums

Skip to content

Advanced search
  • Quick links
    • Unanswered topics
    • Active topics
    • Search
  • FAQ
  • Login
  • Register
  • Board index International Gentoo Users Polskie forum (Polish) Polish OTW
  • Search

Pomocy, boję się o niego, ratunku!!!!

Rozmowy nie związane ściśle z Gentoo

Moderator: SlashBeast

Post Reply
  • Print view
Advanced search
8 posts • Page 1 of 1
Author
Guru
Guru

Pomocy, boję się o niego, ratunku!!!!

Post by dziadu » Thu Nov 12, 2009 2:05 pm

Pomocy!

To stało się nagle. Od kilku dni siedzę w domu, czytam wiadomości o Ukrainie, tej okropnej grypie. Boję się z domu wychodzić, żeby jakieś zarazki i wirusy mnie nie dopadły. No i, wstyd się przyznać :oops:, oglądałem takie świńskie obrazki, no i sobie kichnąłem. Szybko przetarłem klawiaturę i touchpada, ale boję się, że część kichów przedostała się pod klawiaturę i teraz zarazi mi komputer. A co jeśli te świńskie obrazki (usunąłem cały cache ale nie wiem czy nie za późno) się zarażą grypą?

Zauważyłem, że temperatura procesora skoczyła do góry, kiedyś było 54 stopnie, teraz 80. Boję się, że przekroczy 90... System jest taki leniwy, ociężały, wszystko wolno się ładuje. No i te utraty przytomności. Pracuję sobie w GIMPIe a tu nagle czarny ekran. Bałem się, że umarł, znaczy spalił się. Ale to było tylko crash, po chwili widziałem że świadomość mu wraca bo znowu ekran KDM-a się pokazuje. Ale wcześniej tak nie miał, dopiero od tego kichnięcia. Internet też snuje się ociężale od interfejsu do interfejsu, WiFI chyba jest na amen załatwione, całe się trzęsie, przy podłączeniu do sieci pokazuje 4WAY_HANDSHAKE. Wyłączyłem je żeby odpoczęło, no i lepiej żeby czegoś, jakiegoś większego świństwa z zewnątrz nie złapało. Podobnie mysz, cała czerwona, szczególnie na brzuchu. Ale ona tak chyba zawsze miała, od początku. Patrzy się tylko na mnie tym czerwonym ślepiem a ja nic nie mogę zrobić. Kabel sieciowy ze strachu gdzieś mi uciekł, cztery dni go szukałem aż znalazłem. Wszystkie komponenty mi wariują. Bluetooth jest już tak siny, aż niebieski że nawet device-managery nie mogą po (roz)poznać. Boję się komputera wyłączyć, na filmach zawsze jak z kimś było ciężko to nie pozwalano mu zasnąć. Co robić?!

Nigdy wcześniej nie miałem wirusa na moim Gentoo, zainstalowałem antywirusa ale on nie wie jak się bronić przed świńską grypą. Co mam robić? Spotkał się ktoś z czymś takim, jak sobie poradziliście? Proszę o szybką pomoc!

Zrozpaczony,
dziadu
soban_
l33t
l33t
Contact soban_
Website

Post by soban_ » Thu Nov 12, 2009 3:41 pm

Mialem kiedys podobna sytulacje przy instalacji neostrady jednak pomoglo zadzwonienie na blekitna linnie:
Błękitna Linia (właśc. Błędna Linia ) w TP jest tym, czego tak naprawdę nie potrzebuje nikt, ponieważ Neostrada nigdy, ale to nigdy się nie psuje. Nawet gdyby się kiedykolwiek popsuła (tylko z winy użytkownika), to wyspecjalizowany helpdesk natychmiast wspomoże go swoją fachową poradą. Pracują tam ludzie z najwyższej półki specjalizacji, co poniektórzy poodchodzili nawet z NASA, aby móc tylko pracować przy Neostradzie!

Po odczekaniu 94 minut i 46 sekund w nadziei na wolnego i kompetentnego konsultanta, pracownicy Linii Błękitnych Szympansów udzielą nam niezawodnej porady jak odnieść sukces w pracy z Internet Explorerem:
Sformatować dysk twardy.
Odłączyć kabel od monitora.
Zamienić głośniki miejscami.
Wsunąć CD-ROM głębiej.
Przykryć myszkę kocem, żeby się wypociła.
Nasmarować się żelem.
Spuścić powietrze z radiatora.
Przeinstalować Windowsa, nawet jeżeli ma się Linuxa(Gentoo).

Czasem występuje również tajemniczy błąd 734, który może oznaczać praktycznie wszystko - wiecie, jak to jest. Poza tym, Neostrada często-gęsto sama daje nam światłe rady: nie można połączyć się z Internetem (w sytuacji kiedy nie można połączyć się z Internetem), prawdopodobnie przez to, że nie można nawiązać połączenia z Internetem (TP dba o swoich klientów). Jakby nie było, w Neostradzie jest jedno rozwiązanie na wszystko: spróbuj później - co prawda nikt nie mówi, kiedy później, i co będzie później.
A tak swoja droga polecam http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Linux oraz http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Gentoo .
Swietny tekst dziadu :-)
gg: 525600
dziadu
Guru
Guru

Post by dziadu » Thu Nov 12, 2009 3:55 pm

Widzę, że Ty tu się dobrze bawisz, ale ja ciągle nie wiem co zrobić? Wszystkie rady odnośnie Windowsa zawodzą, system ma alergie na niego więc staram się unikać.
soban_
l33t
l33t
Contact soban_
Website

Post by soban_ » Thu Nov 12, 2009 4:00 pm

Kurcze naprawde nie wiem :( mi na blekitnej linni radzili zebym nie uzywal Linuxa bo to nie jest kompatybilne z ich serwisem, dlatego przeinstalowalem na M$ Windowsa od tamtej pory mam problem z glowy - komputer wogle nie dziala. Wiec uwazam ze problem sie rozwiazal i neostrada dziala teraz poprawnie. Probowales googlowac? Czy boisz sie wpuscic swinskiej grypy do internetu?
dziadu
Guru
Guru

Post by dziadu » Thu Nov 12, 2009 4:18 pm

WiFi musiałem odłączyć, a kabel się nie chce rozwinąć. Odkąd uciekł z domu ciężko się z nim dogadać. Wczoraj chciałem googlować, ale zauważyłem że tem to draństwo też się rozprzestrzenia. Google zbladło całkowicie, a w dolnych częściach całe czerwone. To chyba gorączka krwotoczna. A to jeszcze gorsze. Już na google wole nie zaglądać. Dzisiaj zauważyłem, że kolory zmienia, każda literka inna. Przerzuty?

Jeśli nic nie pomoże to jutro stawiam bańki. Oby elektrolity to wytrzymały :(
soban_
l33t
l33t
Contact soban_
Website

Post by soban_ » Thu Nov 12, 2009 4:23 pm

Ostatecznie, ale to ostatecznie sprobuj goraca kapiel - mojemu iphonowi kiedys pomogla. Jedyna wada to ze przez tydzien woda z niego wyciekala i jakies dziwne fale sie robily gdy ktos dzwonil. Tylko nie zapomnij zasilania odlaczyc i oczywiscie nie ponosze odpowiedzialnosci za efekty uboczne.
Poe
Bodhisattva
Bodhisattva
Contact Poe
Website

Post by Poe » Fri Nov 13, 2009 2:16 pm

dziadu, otrzymujesz bana, aż do odwołania.

Nie będziemy tolerować braku poszanowania dla zdrowia innych! Zaraziłeś komputer i teraz chcesz nam to zrobić przez f.g.o?! Niedoczekanie Twoje...
Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
http://popularcoffee.blogspot.com - Popkulturowa Kawa
RLU#342333
soban_
l33t
l33t
Contact soban_
Website

Post by soban_ » Fri Nov 13, 2009 3:33 pm

Poe wrote:dziadu, otrzymujesz bana, aż do odwołania.

Nie będziemy tolerować braku poszanowania dla zdrowia innych! Zaraziłeś komputer i teraz chcesz nam to zrobić przez f.g.o?! Niedoczekanie Twoje...
Ja poprosze jednego na miejscu, drugiego na wynos. Rachunek prosze podeslac na adres firmy Microsoftu.
Post Reply
  • Print view

8 posts • Page 1 of 1

Return to “Polish OTW”

Jump to
  • Assistance
  • ↳   News & Announcements
  • ↳   Frequently Asked Questions
  • ↳   Installing Gentoo
  • ↳   Multimedia
  • ↳   Desktop Environments
  • ↳   Networking & Security
  • ↳   Kernel & Hardware
  • ↳   Portage & Programming
  • ↳   Gamers & Players
  • ↳   Other Things Gentoo
  • ↳   Unsupported Software
  • Discussion & Documentation
  • ↳   Documentation, Tips & Tricks
  • ↳   Gentoo Chat
  • ↳   Gentoo Forums Feedback
  • ↳   Duplicate Threads
  • International Gentoo Users
  • ↳   中文 (Chinese)
  • ↳   Dutch
  • ↳   Finnish
  • ↳   French
  • ↳   Deutsches Forum (German)
  • ↳   Diskussionsforum
  • ↳   Deutsche Dokumentation
  • ↳   Greek
  • ↳   Forum italiano (Italian)
  • ↳   Forum di discussione italiano
  • ↳   Risorse italiane (documentazione e tools)
  • ↳   Polskie forum (Polish)
  • ↳   Instalacja i sprzęt
  • ↳   Polish OTW
  • ↳   Portuguese
  • ↳   Documentação, Ferramentas e Dicas
  • ↳   Russian
  • ↳   Scandinavian
  • ↳   Spanish
  • ↳   Other Languages
  • Architectures & Platforms
  • ↳   Gentoo on ARM
  • ↳   Gentoo on PPC
  • ↳   Gentoo on Sparc
  • ↳   Gentoo on Alternative Architectures
  • ↳   Gentoo on AMD64
  • ↳   Gentoo for Mac OS X (Portage for Mac OS X)
  • Board index
  • All times are UTC
  • Delete cookies

© 2001–2026 Gentoo Foundation, Inc.