cześć!
mam gentoo na moim laptopie, ale myślę o zakupie nowszego sprzętu. no i pojawia się oczywiście problem przeniesienia systemu na tenże sprzęt. do chwili zakupu jest jeszcze trochę czasu, ale chciałbym być przygotowany...
chciałbym żebyście mi poradzili jak powinienem łatwo i bezboleśnie tę migrację wykonać? niegdyś zrobiłem taką sztuczkę, że przeniosłem cały skompilowany system z laptopa na komputer stacjonarny, potrzebowałem tylko nowej konfiguracji jądra. ale było to możliwe ponieważ typ procesorów obu kompów był ten sam - pentium 4 - a należy powiedzieć, że mam system skompilowany z flagą -march=pentium4. Zatem w przypadku nowego laptopa z Core Duo chyba te binarki nie będą działać? Pozostaje chyba zatem skompilowanie systemu od nowa i przeniesienie ustawień. No i teraz jak to zrobić? Czy jedyna droga to skorzystać z instalatora Gentoo, zainstalować wszystkie pakiety z mojego obecnego world i potem skopiować katalogi /etc i /home? Może jest jakiś standardowy sposób na wykonanie tego działania.
Proszę o porady...
Marek