Moderator: SlashBeast

Nie, jak juz ktoś tam powiedział wystarczy skompilować mplayera,z flagą win32codecs. U mnie chodzideluge wrote:Gdzieć coś mi się o uszy obiło że do wmv już nie trzeba wincodec, jako że ffmpeg potrafi już obsługiwać dekodowanie obrazu wmv9 ->http://ffmpeg.mplayerhq.hu/changelog.html. Może spróbuj użyć mplayera//ffmpeg z svn'a.
P.S. Mogę sięmylić
Ale jeśli już chcesz "starym sposobem" to emerge mplayer-bin z kodekami win32 jak wspomnieli poprzednicy.
Pozdrawiam
DziałająGrosik wrote:Ale to chodzi o amd64, na tej architekturze nie dzialaja win32codecs, wiec kompilowanie z ta flaga nie ma sensu.czikenator wrote:Nie, jak juz ktoś tam powiedział wystarczy skompilować mplayera,z flagą win32codecs. U mnie chodzi
Code: Select all
emerge mplayer-binMożna skompilować sobie mplayera z svn. Umie on odtwarzać wmv bez kodeków win32. Ebuild można znaleźć na forum unsupported software.Grosik wrote:Ale to chodzi o amd64, na tej architekturze nie dzialaja win32codecs, wiec kompilowanie z ta flaga nie ma sensu.czikenator wrote:Nie, jak juz ktoś tam powiedział wystarczy skompilować mplayera,z flagą win32codecs. U mnie chodzi