Dla mnie to bardzo dziwne, bo maki przede wszystkim kojarzone są z PowerPC i oprogramowanie jest robione pod te procki, a po zmianie na x86 chyba wszystko przewróci się o 360'
Mam rację czy urojenia?
Moderator: SlashBeast

Pogadamy jak pouzywasz troche mac osx'aYANOUSHek wrote:Wyobrażacie sobie, co się stanie jak MAC OS X będzie działał na x86?
Żegnaj Windowsie, żegnaj Linuxie... :]
Całe życie czekam na tę chwilę...

Jobs ujawnił, że wszystkie edycje systemu Mac OS X przygotowywane były w dwóch wersjach: dla układów PowerPC i Intela. Mac OS X prowadził w ciągu ostatnich pięciu lat sekretne podwójne życie - powiedział.
Mam dla ciebie złą wiadomość, Apple nie ma zamiatu oficjanie wypuszczać instalera Maca na inne komputery niż spod znaku jabłka. Co prawda fanatyk pobienien bez wiekszych problemów przenieść go na zwykły komputer, ale nie wiadomo co ze sprzetemYANOUSHek wrote:Wyobrażacie sobie, co się stanie jak MAC OS X będzie działał na x86?
Żegnaj Windowsie, żegnaj Linuxie... :]
Całe życie czekam na tę chwilę...

pewnie chodzi o Internet Explo{r,d}era, ktory jest dolaczany do Mac OSX'aketjow wrote:szkodniki, typu?Poe wrote:do sadu apple'a wsadzono nowy szczep jabłek, obawiam sie tylko, ze ten nowy szczep moze miec w sobie troche szkodników, ktore rozniosą się na cały sad.
Zgadza sie - rozprowadzany jest stary IE razem ze swiezym Safari - moze 'chłyt materkindody'... nie mam pewnosciketjow wrote:IE? i to w wersji 5.2 ?? przeciez to dinozaur. I do tego kulawy
Nie rozumiem - przeciez apple ma swojego browsera, safari. Ostatnio nawet tak glosno o nim bylo..
'safari' pod ta nazwa nie ma, ale jest konqueror. safari jest (przynajmniej jeszcze - obecnie sie zastanaiwaja co dalej) oparte o khtml'a czy jak to tam konqu'a wlasnie. Latki, ktore tworza sa podsylane dla konqueror'a i czesto wlaczane do nowych wydan.ketjow wrote:no ja tez FF-only - zreszta alternatywy nie mamy - ani safari ani IE na linuxie nie dziala
chociaz.. moze safari juz niedlugo..... :>