Ja wybrałem Debiana bo stwarza mi on mniej problemów
Moderator: SlashBeast
eee tam nie dziwny ale oryginalny, jak Tofik, dzinsy itp..ai wrote:Jak dla mnie debian jest dziwny
W przypadku windy admininstrator nie zawsze ma wpływ na stabilność systemu.JarekG wrote:Ktos tu probuje wywolac swieta wojne.
Dla mnie nie ma znaczenia co za system. Moze byc to nawet Windows, wazne zeby osoba, ktora sie nim zajmuje miala pojecie jak to robic. To nie od systemu zalezy, a od wiedzy administratora i jego umiejetnosci.
Mam znajomego co administruje system obecnie jakis serwer na 2xXeon produkcji Intela, na ktorym obecnie stoi RH Enterprice. Wczesniej mieli od Intela jakis inny serwer (slabszy troche) i stal na nim Win 2003. Na tym serwerze jest baza danych Oracle, ktora na dzien dobry zrzera 2GB Ram. Z tego co mi mowil to nie mial problemow ze stabilnoscia na Win 2003, a baza jest obszerna i korzysta z niej bardzo wiele osob. Tak wiec, w niektorych wypadkach dla mnie kwestia stabilnosci jest mitem. Poza tym producenci serwerow czesto w specyfikacji swoich maszyn podaja preferowany przez nich system i obok RH i Win 2003 nie znajduja sie jakies inne systemy. Warto sobie zadac pytanie, dlaczego?totencham wrote:W przypadku windy admininstrator nie zawsze ma wpływ na stabilność systemu.
PopieramStrus wrote:Nie zagłosowałem, bo w ankiecie nie ma do wyboru żadnego Uniksa. Ja bym stawiał na FreeBSD jest bezpieczny i dużo szybszy (w realizacjo połączeń) niż jakikolwiek Linuks.
Może nie będą..Strus wrote: Tylko nie bijcie
Nie zagłosowałem, bo w ankiecie nie ma do wyboru żadnego Uniksa.
Popieram Smile Również nie zagłosowałem.
Ciekawe ze nikt nie wspomnial o Solaris...
Zgadzam się że ta ankieta nie jest w ogóle przemyślana, serwer to zbyt ogólne pojęciena taką ankietę
Nie chcę nikogo urazić, ale te głosowanie jest zupełnie bez sensu.
Ktos tu probuje wywolac swieta wojne.
Sumując ankieta beznadziejna, do niczego ..., po co tu jeszcze taka dystkusja. Może stworzyć nowąa czemu nie ma RedHat i Novel -
Ok, konczymy to.Peter15 wrote:Nie zagłosowałem, bo w ankiecie nie ma do wyboru żadnego Uniksa.Popieram Smile Również nie zagłosowałem.Ciekawe ze nikt nie wspomnial o Solaris...Zgadzam się że ta ankieta nie jest w ogóle przemyślana, serwer to zbyt ogólne pojęciena taką ankietęNie chcę nikogo urazić, ale te głosowanie jest zupełnie bez sensu.Ktos tu probuje wywolac swieta wojne.a czemu nie ma RedHat i Novel -