Od keidy wrzuciłem Firefox'a 1.0 i zainstalowalem wtyczke PL nie moge go uruchomic w kilku oknach :/
Gry odpalam go jako:
Code: Select all
firefoxCode: Select all
firefox -UILocale pl-PL -contentLocale PL
Jakies pomysly??
pzdr
DizL
Moderator: SlashBeast
firefoxCode: Select all
firefox -UILocale pl-PL -contentLocale PL
/usr/bin/firefox -UILocale pl-PL -contentLocale PLCode: Select all
firefox %u -UILocale PL -contentLocale PLCode: Select all
firefox %uCode: Select all
firefox %u Code: Select all
/usr/lib/MozillaFirefox/firefox-bin -UILocale pl-PL -contentLocale PLCode: Select all
/usr/bin/firefox -UILocale pl-PL -contentLocale PLCode: Select all
moreargs=""Code: Select all
moreargs="-UILocale pl-PL -contentLocale PL"U mnie to niestety nie działa, chociaż nie wnikałem dlaczego. Ale znalazłem lepsze rozwiazanie, tak mi się wydaje. Jeśli polskie lokale są już zainstalowane, a pomimo tego firefox nie jest po polsku, to prawdopodobnie trzeba zmienić opcję intl.locale.matchOS na true. Najlepiej wpisując w pasku adresu about:config.Sushiboy wrote: 2. Ja ten problem rozwiązałem tak. W pliku '/usr/lib/MozillaFirefox/firefox' jest linia, która wygląda tak:Zmieniam ją naCode: Select all
moreargs=""Potem program należy uruchamiać już bezpośrednio za pomocą skryptu '/usr/lib/MozillaFirefox/firefox' bez żadnych argumentów.Code: Select all
moreargs="-UILocale pl-PL -contentLocale PL"
U mnie działa dobrze. Mogę mieć otwartych wiele okien i nie ma problemu z językiem.
no bombowo - działa rewelacyjnie i wreszcie mam firefoksa polskiego w pracy (w domu przestawił się na PL)astronomo wrote:U mnie to niestety nie działa, chociaż nie wnikałem dlaczego. Ale znalazłem lepsze rozwiazanie, tak mi się wydaje. Jeśli polskie lokale są już zainstalowane, a pomimo tego firefox nie jest po polsku, to prawdopodobnie trzeba zmienić opcję intl.locale.matchOS na true. Najlepiej wpisując w pasku adresu about:config.
Działa to idealnie. Oczywiście język systemu trzeba mieć wtedy również ustawiony na Polski.