Γεια σας,
Μην παιδεύεστε με πακεταρισμένες λύσεις. Αν τα κάνετε ξεχωριστά emerge θα έχετε την ευκαιρία να ρυθμίσετε τις παραμέτρους πιο εύκολα.
Κατ'αρχήν κάνουμε emerge apache.
Μετά ΔΕΝ κάνουμε emerge php γιατί τότε το gentoo προς το τέλος του emerge θα μας ειδοποιήσει οτι αυτή η έκδοση είναι μόνο για να φτιάχνουμε scripts σε τοπικό επίπεδο και όχι για web server, που σημαίνει οτι ο apache δεν θα έχει υποστήριξη για php.
Κάνουμε emerge mysql (αν θυμάμαι καλά) και ρυθμίζουμε τις παραμέτρους της mysql στα αρχεία my.cnf και mysqlaccess.cnf στον κατάλογο /etc/mysql. Αν δυσκολευτείτε εκεί διαβάστε το documentation της MySQL. Είναι ότι καλύτερο για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να έχετε.
Στη συνέχεια από το
www.php.net κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του php και δίνουμε την εντολή (αφού το αποσυμπιέσουμε στο /opt πχ)
[root@localhost /opt/php] # ./configure --with-apache=/usr/lib/apache --with-mysql=/usr/share/mysql
Μετά κανονικά make και make install.
Έχω την εντύπωση οτι στο make install ρυθμίζει τις παραμέτρους του apache. Αν κάνω λάθος, τότε απλά πηγαίνετε στο apache.conf αρχείο που βρίσκεται στον κατάλογο /etc/apache και προσθέτετε τις γραμμές
LoadModule php4_module /usr/lib/apache/libphp4.so
AddModule mod_php4.c
AddType application/x-httpd-php .php
και το php θα ενσωματωθεί στον apache.
Επιπλέον ρυθμίσεις θα βρείτε και στο αρχείο commonapache.conf στον ίδιο κατάλογο.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι κατάλογοι που έγραψα στις εντολές παραπάνω είναι με βάση το δικό μου σύστημα, αλλά έχω την εντύπωση οτι αυτά είναι τα default directories για το emerge. Βεβαιωθείτε πριν αρχίσετε οτι τα directories είναι τα σωστά.