Ebuildy z innego zrodla...
Moderator: SlashBeast
Ten stary, niewspierany odtwarzacz od lat działa mi niezawodnie i nie znalazłem jeszcze niczego innego co by mu choć dorównywałoMorpheouss wrote:2) XMMS jest starym, nie wspieranym odtwarzaczem na GTK1. Nie wiem czy jest sens aby go dodawac, ale jak sie uprzesz i znajdziesz gotowe ebuildy, to dodam
Na BIOS przed dokonaniem zmian, nie na włączenie kompa. Tak samo grub.Art.root wrote:Czyli masz hasło na root'a, grub'a i bios ? Nie przesadzasz ?
Wanna bet? Dopiszę sobię na końcu linijki bootowania init=/bin/sh .Morpheouss wrote:1) nie wiedzialem ze gfxmenu nie obsluguje pasworda... nigdy nie nakladalem hasla na gruba. Wydawalo mi sie to zawsze smieszne, tymbardziej ze mam tylko Linuksa i nawet jak ktos go zabootuje to i tak sie nie zaloguje
Ten jest co najmniej dziwnyno4b wrote:http://stormfront.googlecode.com/svn/tr ... r90.ebuild
Czy są jakieś "bardziej znane, sprawdzone i cenione"?
Code: Select all
ebuild ./kicker-3.5.6-r90.ebuild digest
!!! ERROR: kde-base/kicker-3.5.6-r90 failed.
Call stack:
ebuild.sh, line 1511: Called source '/usr/local/portage/kde-base/kicker/kicker-3.5.6-r90.ebuild'
kicker-3.5.6-r90.ebuild, line 8: Called inherit 'kde-meta-suse' 'eutils'
ebuild.sh, line 1233: Called die
!!! kde-meta-suse.eclass could not be found by inherit()
!!! If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.Właśnie udało mi się zainstalować kickoffa, czy jestem zadowolony z nowego menu ?Morpheouss wrote:niestety, ...
wymaga to beagle a ten z kolei mono, dlatyego min pisalem na forum o problemach z mono
ar_it: W moim overlayu jest wersja dzialajaca i pewnie mniej skompikowana...
EDITED: Jest ktos zainteresowany bym zrobil i wrzucil ebuilda: emul-linux-x86-java-1.6.0? W portage najnowsza wersja to 1.5.0.08!
Moze udaloby mi sie zmusic 32-bitowego firefoxa do pracy z 32-bitowa java w najnowszej wersji... Co o tym sadzicie?

Code: Select all
!!! /usr/portage/local/layman/betacomp-overlay/kde-base/kdebase/kdebase-3.5.6-r1.ebuild
!!! Reason: Filesize does not match recorded size
!!! Got: 8204
!!! Expected: 7340
- kde-base/kdebase-3.5.6-r1 (masked by: corruption)
andrzejk wrote:Czy coś jest nie tak czy ja mam coś pomieszane?Code: Select all
!!! /usr/portage/local/layman/betacomp-overlay/kde-base/kdebase/kdebase-3.5.6-r1.ebuild !!! Reason: Filesize does not match recorded size !!! Got: 8204 !!! Expected: 7340 - kde-base/kdebase-3.5.6-r1 (masked by: corruption)
http://www.zugaina.org/gentoo/index.html.engarwol wrote:ja tez jestem zaArt.root wrote:Proponuje Xmms'a
no dokładnie tak:OBenY wrote:Jak Wy to widzicie?
żeby nie doszło masowo do sytuacji jak z armagetron'em, że osobny overlay na 1 gręMorpheouss wrote: i nie ma potrzeby posiadania kilku overlayow jezeli krzysta ktos juz z tego