Moderator: SlashBeast
Biorąc pod uwagę ostatnie osiągnięcia i pomysły w Ubuntu, to można na nim nieźle pokochać Gentoo.gexcite wrote:Tak szczerze to może zacznij od Ubuntu. Gentoo Cię "zabije" na tym etapie.wrona wrote:mam takii zestaw :
4giga ramu, gf9800gt 1giga i procek5000, jaka wersja tu pasuje?
Po chwili zastanowienia muszę przyznać rację. Aczkolwiek dla kolegi wrona myślę, że na początku każda dystrybucja będzie czymś, z czym będzie prowadził "walkę". W Ubuntu przynajmniej się szybko zainstaluje i będzie gotowy do pracy, pomijając jego walory użyteczności. Nie wiem jak tam Debian, więc nie wspominałem o nim. A jak kolega wrona będzie miał zacięcie i "zatrybi" jak działa gentoo, to pewnie przy nim na jakiś czas zostanie. Czego by nie polecać, samemu trzeba popróbować. Bez tego nie da rady. Powodzenia życzę koledze wrona.Jacekalex wrote:Biorąc pod uwagę ostatnie osiągnięcia i pomysły w Ubuntu, to można na nim nieźle pokochać Gentoo.gexcite wrote:Tak szczerze to może zacznij od Ubuntu. Gentoo Cię "zabije" na tym etapie.wrona wrote:mam takii zestaw :
4giga ramu, gf9800gt 1giga i procek5000, jaka wersja tu pasuje?![]()
Dla początkujących łatwiejszy jest stabilny Debian (poważnie).
Pozdro
To link do iso z minimalnym systemem służącym do instalacji. Podczas instalowania cały soft ściąga się z internetu. Tu masz instrukcję instalacji:wrona wrote:a cos lepszego ile ten linux ma mb?