Moderator: SlashBeast

Nie omieszkam sprawdzić, najpierw jednak poczekam na więcej propozycjiGarrappachc wrote:Pod QT polecam KVirc. Nie wiem, czy ma wszystko, czego oczekujesz, ale na pewno ma dość spore możliwości no i obsługę skryptów. I nie przeraź się interfejsem rodem z KDE3
Słyszałem wiele dobrego o tym kliencie. A tak z ciekawości on się rozwija jeszcze w ogóle? Ostatnia stabilna wersja jest z 2010 roku.SlashBeast wrote:irssi z adv_windowlist wymiata. Irssi uzywam od jakis 8 lat.

No tak webui kiepści dla mnie trochę sprawę. Ale nie spotykam tego często. A nawet gdyby, to zawsze czuwa jakiś op i jak ktoś zbytnio się wychyla to szybko wypada.SlashBeast wrote:To juz zalezy od sieci, wiele ma webui do ircowania gdzie podajesz tylko login i kanal.
Ja sobie w calym irc freenode cenie to, ze sa kanaly tematyczne. Jakies bardzo konkretne pytanie odnosnie gita? Wchodze na #git, od awk? #awk wita, to samo z #sed, #bash i tak dalej.

Zakochałem się już w IRSSIone_and_only wrote:Z graficznych mogę polecić http://quassel-irc.org/ - architektura klient/serwer, dość aktywnie rozwijany