Pryka wrote:Gogolowałeś trochę? masa przydatnych wyników jest:
Tak. Jako że wcześniej u mnie OO działał ok, a problem pojawił się dość niedawno, przejrzałem troszkę net i znalazłem że podobne problemy pojawiły się na bug-liście na początku maja. Ludzie otwierali dokument, ale nic w nich nie było - oprócz np. tabel. Innym z koleii ginę·ła grafika ale był tekst.
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=36791
lub
Might be related to or DUP of
Bug 32170 - FILEOPEN Opened DOCX-file is empty
Bug 36862 - Docx file displays nothing
Bug 33072 - .docx import - graphics missing (JPEG), wordart messed up
I do a cleanup and assign all "DOCX missing contents" bugs to Cédirc
@Cédirc
Please feel free to reassign if it's not your area!
Pryka wrote:Dodam, że ja mam kompilowaną wersję libreoffice
Ja używam binarnej, spróbuje przekompilować całość, może to pomoże.
Pryka wrote:Zrobiłem test przed chwilą, u mnie konsola nie pokazuje nic niepokojącego przy zapisie i odczycie z docx.
Dobry pomysł z konsolą! Dzięki niemu już wiem że komunikat z błedem pojawia się przy otwarciu w ogole LibreOffice --writer, ale na konsoli czytso. Za to jak otwieram ten dokument .docx (co ginie mi tekst w nim) to mam:
Code: Select all
$ libreoffice --writer
/home/lo/stable/clone/filters/writerfilter/source/dmapper/GraphicImport.cxx:1505 failed. Message :GraphicCrop
/home/lo/stable/clone/filters/writerfilter/source/dmapper/GraphicImport.cxx:1505 failed. Message :GraphicCrop
(soffice:326): Gtk-WARNING **: Unable to retrieve the file info for `file:///home/rix/a%2520price%2520list.docx': Error stating file '/home/rix/a%20price%20list.docx': No such file or directory
(soffice:326): Gtk-WARNING **: Unable to retrieve the file info for `file:///home/rix/a%2520price%2520list.docx': Error stating file '/home/rix/a%20price%20list.docx': No such file or directory
Ale...hmm dziwna sprawa, już wszytsko jest OK- to znaczy widzę już tekst. Nie wiem czy pomógl jakiś mały update biblotek czy co.