Wiesz z graczami na Linuksie to coś jak z wirusami na ten system, niby są ale nikt ich nigdy nie widział. Kto chce naprawdę doświadczyć tego czym są gry nie obejdzie się bez Windowsa nie ma co nawet dyskutować. Obecnie kupiłem sobie Wiedźmina 2 i zanim doczekam się jako takiego wsparcia pod Wine to osiwieje. Wolę wydać dodatkowo na Windowsa te 200zł i mieć święty spokój.Xywa wrote:Graczy? (ten test powyżej był w zasadzie dla graczy pod Linuxem)Pryka wrote:Niby 10% to sporo ale w dzisiejszej dobie superkomputerów kogo to obchodzi?
Intel Core i5-2500K @ 3.30GHz 6,978 $216.99*
Intel Core i7-2600K @ 3.40GHz 9,468 $314.99*
W przykładzie powyżej za 35% szybszy procesor trzeba wydać 30% więcej lub 100$, wychodzi że te 10% to w kieszeni 33$
Dane wg:
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
Grafików animacji 3D? Mój kolega robi na studiach animacje 3D (Maya 3D, która także chodzi pod Linuxem), jego przeciętny komp liczy 1 klatkę w 5 minut czyli 12 klatek w godzinę, czyli licząc że animacja ma 24 klatki na sekundę, w 2 godziny robi 1 sekundę animacji. Przeciętny projekt liczy mu się w ok. 7 dni, więc w tym przypadku 10% to 16 godzin
A graficy animacji 3D do renderowania wykorzystują inny rodzaj kart graficznych które nie nadają się do grania więc albo ktoś renderuje albo gra
Daj mi przykład na co teraz zwykły user czeka i narzeka, i dzięki temu, że Gentoo jest szybsze wybierze je, bo w tym środowisku mu się szybciej to wykona. Ciekawi mnie to niezmierniesebas86 wrote:Ludzi, którzy mają dosyć takiego gadania i czekania aż im się coś zrobi - coś co kiedyś trwało 10% czasu bo było zrobione dobrze.Pryka wrote:Niby 10% to sporo ale w dzisiejszej dobie superkomputerów kogo to obchodzi?