MasterX άν αλλάξεις το encoding σε UTF θα μπορέσεις να το δείς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορείς να δεις τα υπόλοιπα μυνήματα....MasterX wrote:Νομίζεις ότι έγραψες Ελληνικά;![]()
Κοίτα τι εμείς βλέπουμε:
Ξ*λληνικά ΞΊΞ±ΞΉ VNC?

Afto den eina provlima. O apache to kanei. Emeis den exoume 'access' ston apache server kai, ama ksereis pws doulevoun ta phpBB2 forums, tha katalaveis oti afto pou zitas DEN EINAI DINATON.70tas wrote:Εχω προσέξη πως το forum/Apache αλλάζη το browser encoding σε Western ISO. Για την εξυπηρέτηση όλων, δεν θα ήτανε καλώ να αλλάξετε το default web page locale σε Ελληνικό ISO τουλάχιστον. Ετσι μόλης μπένουμε στο Ελληνικό τμήμα να μήν χρειαζόμαστε να αλλάζουμε locale. Η μήπως είμαι εγώ μόνο με αυτό το πρόβλημα?
Τάσος

DEN MPOREIS TON APACHE NA TON PEIS KANEME TIN PHPBB SECTION SE TADE ENCODING GIATI EINAI MESA SE DATABASE (MySQL) OXI SE ARXIO!!!!!70tas wrote:Βεβαίως, δεν ξέρω για το phpBB, αλλά έχω δικό μου fud forum, και έχω δή άλλα, έλληνικά phpBB's και υπάρχη τρόπος.
Τάσος
Συμφωνώ απολύτως (καλά ντε μην βαράτε!70tas wrote:Ενα ακόμη θέμα για σηζήτηση είναι το encoding που χρησιμοποιήτε στο forum. UTF-8 είναι το νέο διεθνές standard, απ'οτι καταλαβαίνω. Καλό δεν θα ήταν αυτο το forum να έκανε μια καλή αρχή για την ενοποίησοι του encoding που χρησιμποποιήτε απο τούς Ελληνες?
Είσαι μόνο εσύ70tas wrote:Εχω προσέξη πως το forum/Apache αλλάζη το browser encoding σε Western ISO. Για την εξυπηρέτηση όλων, δεν θα ήτανε καλώ να αλλάξετε το default web page locale σε Ελληνικό ISO τουλάχιστον. Ετσι μόλης μπένουμε στο Ελληνικό τμήμα να μήν χρειαζόμαστε να αλλάζουμε locale. Η μήπως είμαι εγώ μόνο με αυτό το πρόβλημα?
Το UTF-8 locale δεν έχει πολλές διαφορές από το αντίστοιχο iso. Το μόνο που χρειάζεσαι να κάνεις είναι να τρέξεις ως root το παρακάτω:ksenos wrote:Η αλήθεια είναι οτι και εγώ θα προτιμούσα να χρησιμοποιούσα UTF-8 αλλά δυστυχώς δεν είναι εγκατεστημένο το locale (μακάρι να ήταν για μένα απλή υπόθεση όπως στο debian). Αυτό όμως που θα ήθελα πάρα πολύ να μπορούσε να γίνει είναι να υπήρχαν και τα δύο (iso8859-7,UTF-8) και απλώς ώς default να είναι το UTF-8.
Code: Select all
localedef -i el_GR -f UTF-8 el_GR.UTF-8
Bareste!!!!!parapente wrote:Συμφωνώ απολύτως (καλά ντε μην βαράτε!).