Διάβασα ένα άρθρο προχθές ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει βάλει σκοπό να ενημερώσει τεχνολογικά τη χώρα όσο πιο πολύ γίνεται χωρίς να επιβάλει κόστη στο λαό. Ετσι επέλεξε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες τους να αλλάξουν σιγά σιγά τα συστήματα τους από Windows σε Linux. Το κόστος των αδειών λογισμικου είναι ο κύριος λόγος για αυτή την απόφαση καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπολογιστές και στο διαδύκτιο.
Βέβαια ο εκπρόσωπος της Microsoft (η οποία παίρνει περίπου το 35% από τα κέρδη της απο τη Νότια Αμερική από τη Βραζιλία) έθεσε θέμα ότι μπορεί αυτή η απόφαση να γίνει νόμος και να ειναι αντισυνταγματικο και παπαρούνες κόκινες.
Χαίρομαι όταν διαβάζω τέτοια νέα. Να λέμε και την αλήθεια από τη Microsoft βγάζω το ψωμί μου μια που εδώ και χρόνια είμαι προγραμματιστής σε Visual Basic αλλά τα λεφτά που έχω ξοδέψει σε άδειες λογισμικού δεν λέγονται. Με 3 υπολογιστές στο δίκτυο μου, αποφάσισα να αφήσω μόνο ένα μηχάνημα για Windows και τα υπόλοιπα Linux (Gentoo).
Νίκος