Moderator: SlashBeast
A jak taki pasek zrobić? Bo przyznam że szukałem jakiegoś znaczku który by pasował, ale bez rezultatu...unK wrote:dokładnie takiego jak w moc nie, ale można np. taki: http://omploader.org/vNDU0Mw
Możesz z tego zrobić commit dla gitu?grodzik86 wrote:Witam,
Miałem mały problem z edytorem tagów. Mianowicie przy uzyciu funkcji do ustawiania pierwszych liter jako wielkie, zmianie wielkości ulegały także litery w środku wyrazu stojące za literami typu ą,ę,ć i inne tego typu z różnych języków. Poprawiłem to w taki sposób. Mam nadzieję że się przyda
■grodzik86 wrote:A jak taki pasek zrobić? Bo przyznam że szukałem jakiegoś znaczku który by pasował, ale bez rezultatu...
ok, merged. zmieniłem tylko tytuł commitu.grodzik86 wrote:Done. [url]git://github.com/grodzik/ncmpcpp.git[/url]. Może tak być?
progressbar_look = "■■" nie działa? tzn. co się dzieje, jakieś śmieci sie pokazują na ekranie czy co? ;p co ci zwraca polecenie `locale`?grodzik86 wrote:A co do tego kwadraciku, to nie dziala w ncmpcpp u mnie niestety. W vim'ie, w terminalu, w ekg2 pokazuje sie poprawnie.
Code: Select all
~ > locale
LANG=en_US.UTF-8
LC_CTYPE=pl_PL.UTF-8
LC_NUMERIC=pl_PL.UTF-8
LC_TIME=en_US.UTF-8
LC_COLLATE=pl_PL.UTF-8
LC_MONETARY=pl_PL.UTF-8
LC_MESSAGES=en_US.UTF-8
LC_PAPER=pl_PL.UTF-8
LC_NAME=pl_PL.UTF-8
LC_ADDRESS=pl_PL.UTF-8
LC_TELEPHONE=pl_PL.UTF-8
LC_MEASUREMENT=pl_PL.UTF-8
LC_IDENTIFICATION=pl_PL.UTF-8
LC_ALL=
Jak chcesz, żeby sprawa została rozpatrzona to napisz o tym na bugzilli.ernov wrote:A może by dodać do ebuilda flagę typu "server" czy "dajemon", która włączałaby instalację serwera?
Powiedzmy sobie szczerze: jaki procent użytkowników odpala to zdalnie?