Moderator: SlashBeast
u mnie tak jest na kazdym kompie, niezaleznie czy to gentoo, kubuntu czy winda. trzeszczy jak jest podlaczony mikrofon i wlaczone nagrywanie w mixerze. po wylaczeniu nagrywania przez mikrofon, jest cisza. przypuszczam, ze to wina kart dzwiekowych (niezaleznie czy wbudowana w mobo, czy blaster live na PCI)...cinek810 wrote:Witam,
Problem dokładnie taki jak w temacie. Czy ktoś wie jak to rozwiązać? Co może powodować takie sprzężenie- może jakaś wspólna masa? Jeśli tak to jakby można ją usunąć..?

a spróbuj wyładować moduły jądra odpowiedzialne za dźwiękcinek810 wrote:sza_ry: mysz raczej tania.. dopisze w poście jaki producent dziś wieczorem. Z inną myszką nie próbowałem. Działa ona na złączu PS-2. Z filtrem- oczywiście wycinałoby i część muzyki, dlatego wolałbym bronić się przed tym rozwiązaniem, dzięki za podpowiedź z ekranowaniem. Sprawdzę kabel i końcówkę.
Sza_ry- tak się dziwnie składa, że fizyki nie musisz mnie uczyć...sza_ry wrote:Wcale nie dziwna. Podstawowa. O tym to powinni w przedszkolu uczyć ;)
Patrz Fizyka i pole elektromagnetyczne.
A może tak w ramach podziękowania przeczytałbyś http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-262564.html
i w wolnej chwili dopisał SOLVED :x
Samo powtarzanie jednego z równań Maxwela to może i podstawówka, ale nic więcej.. Bez warunków brzegowych "rot B" nie znaczy zupełnie nic, a dla fizyka doświadczenie jest źródłem niepodważalnej odpowiedzi- w tym wypadku: skręcenie kabli myszki i głośników nie wpływa na skrzeczenie.cinek810 wrote: [...]
Zrobiłem jednak doświadczenie- zawinąłem kable dookoła siebie ponownie i skrezczenia dalej nie ma. Trudna sprawa.. skąd to sie bierze
W temacie nie dodaję jeszcze [SOLVED] ponieważ uważam, ze rozwiązanie problemu nie zostało znalezione. W wolnych chwilach testuję kolejne możliwości, sprawdzam wpływy różnych czynników na to skrzeczenie i jeśli znajdę coś rzeczywiście wpływowego na pewno o tym poinformuję.15. Powstrzymuj się od pisania odpowiedzi, jeśli nie masz niczego ciekawego do powiedzenia:
1. Nie pisz wypowiedzi, w których informujesz tylko o tym, że podasz jakieś dane w przyszłości.
2. Wypowiedzi w stylu "Czytaj APEL" lub "Dodaj [SOLVED] do tematu" bez dodatkowego wkładu w rozwiązanie problemu pozostaw moderatorom.
3. Wypowiedzi w stylu "Czytaj dokumentację", "Użyj opcji SEARCH", "Użyj GOOGLE" bez podania żadnego odnośnika do materiałów czy choćby nakierowania pytającego na rozwiązanie pozostaw dla siebie.