Moderator: SlashBeast
Code: Select all
CFLAGS="-march=athlon-xp -pipe -O2" # Użytkownicy AMD64 powinni używać flagi march=k8
# Użytkownicy EM64T powinni wybrać march=nocona
CXXFLAGS="${CFLAGS}" # Użycie tych samych ustawień dla obu zmiennychale to amd64, a ja mam procesor intela. a ta strona: Not Found hehe, EM64T to procesor intela czy tylko czesciowa emulacja czy jak? i jak z supportem tego:Ddanrok^ wrote:Cytat z http://www.gentoo.org/doc/pl/handbook/h ... t=1&chap=5, żeby nie było, że znaleść się NIE DA ;]Code: Select all
CFLAGS="-march=athlon-xp -pipe -O2" # Użytkownicy AMD64 powinni używać flagi march=k8 # Użytkownicy EM64T powinni wybrać march=nocona CXXFLAGS="${CFLAGS}" # Użycie tych samych ustawień dla obu zmiennych
ale gdy tam dam to system bedzie calkowicie skompilowany w 64 bitach czy tylko emulacja? a w kernelu dac pentium 4 w ustawieniach procesora czy pentium m? moj procesor to 2 rdzeniowy pentium d 2x 2.6 ghz a nie widze pentium d w ustawieniach procesora w kernelu.danrok^ wrote:Kurcze, wiedziałem, że jak dam za duzo to będzie problem. EMT64 to technologia 64 bitów dla intela, to znaczy, że w make.conf masz dać march=nocona, reszta up to you.
Code: Select all
/usr/portage/profiles/arch.list