Moderator: SlashBeast
dobra - spytam, bo ciemny jestem chyba...siemion wrote:Już właśnie o Mutta pytałem Arsena. Niestety Arsen nie używa gmaila i nie potrafił odpowiedzieć mi na to pytanie. Kłopot polega na tym, że wolałbym uniknąć instalowania kilku programów i bawienia się konfiguracją. Licze na to, że gmail jest na tyle popularny, że znajdzie sie użytkownik który korzysta z jego pełnych możliwości za pomocą klienta tekstowego(upieram się przy tekstowym kliencie bo nie zawsze bedę miał mozliwość startowania x-ów a poczte przydałoby sie sprawdzić
)
Troche jednak ma. Dla przykładu The Bat zachowuje sie w ten sposób:co ma gmail.com (cyz jakikolwiek inny serwer) do tego czy program potrafi waktowac (ukladac wiadomosci w watki)?
to jest glupie zachowanie sie the bat! wynikajace z tego, ze wiekszosc serwerow po wyslaniu wiadomosci nie wstawia jej do listy odebranych (co jest poprawne skadinad). aby wyslana wiadomosc moc widziec, dostawia ja do watku. nie wiedzialem, ze tak robi - nie uzywam go - i imho jest to niepoprawne. wyslana wiadomosc nie jest odebrana.siemion wrote:Troche jednak ma. Dla przykładu The Bat zachowuje sie w ten sposób:co ma gmail.com (cyz jakikolwiek inny serwer) do tego czy program potrafi waktowac (ukladac wiadomosci w watki)?
Kopiuje wiadomość X z serwera kiedy ja odpowiem dopisuje moją odpowiedź X do wątku a nastepnie jeszcze raz sciaga moja odpowiedź X z serwera
Więc na mój gust współpracuje średnio bo robi mi szybko bałagan... Z reszta nieważne w poniedziałek zacznę sie bawić muttem i dam znac jakie efekty tej zabawy będą.
Może słowo "wątek" jest przeze mnie niewłaściwie użyte? Przez "wątek" rozumiem "several email conversation including the replies which are represented by each line in inbox view"._troll_ wrote: ale co to ma wspolnego z problemami watkowania, bo dalej ciemny pozostalem?
hehehehe. ok - mowimy o tym samymsiemion wrote:Może słowo "wątek" jest przeze mnie niewłaściwie użyte? Przez "wątek" rozumiem "several email conversation including the replies which are represented by each line in inbox view"._troll_ wrote: ale co to ma wspolnego z problemami watkowania, bo dalej ciemny pozostalem?