musisz sobie sciagnac jeszcze firmware do katalogu /lib/firmware, najlepiej z
http://acx100.erley.org/ wybierz z podkatalogu acx_fw, dalej wybierasz model karty, jesli twoj interfejs to wlan0 (lub inny, ktorego nie ma w /etc/init.d) wchodzisz do /etc/init.d, wpisujesz komende
, pozniej
i przystepujesz do ostatniego punktu, czyli edycji plikow
/etc/conf.d/net i
/etc/conf.d/wireless, oczywiscie mozesz wszystko powpisywac do tego drugiego, ja mam to rozbite tak:
*
/etc/conf.d/net podalem IP, brame, maske (pozmieniaj tylko eth0 na wlan0 i wpisz poprawne numery) oops: plik ten jest domyslnie pusty, ale mozesz zasiegnac informacji w pliku net.example w tymze katalogu
*
/etc/conf.d/wireless tego pliku domyslnie nie ma, ale otworz edytorem np. nano plik wireless.example pozmieniaj dane (essid, channel, mode i inne ci przydatne na takie jakie masz i zapisz jako sam plik wireless w tymze /etc/conf.d
teraz wystarczy uruchomic ponownie kompa i gra
PS. to jest opis dla sterow w wersj 0.3.20, poprzednich (z serii 0.2*) za ch*** nie moglem zmusic do uruchamiania sie podczas startu
PS2. nie uzywam szyfrowania, wiec Ci w tym nie pomoge, nie wiem tez jak wygladaja wpisy, by podlaczal sie do losowego AP, ja mam stalego dostawce i do innych sie nie podlaczas, wiec w pliku wireless mam ustawiony
(to jest ofkoz przyklad)
PS3. obsluga tego stera jest kulawa, czasami mnie rozlacza, generuje duzo informacji w dmesg, moze przegrzac karte i w zyciu nie kupilbym tego dziadostwa jakbym wiedzial, ze tak chodzi, ale pociesze Cie, ze w porownaniu do kiedys jest o niebo lepiej
PS4. moj post musi wygladac koszmarnie, ale jestem niezle na gazie

, jakbys nie rozumial, to pytaj, mam nadzieje ze pomoge
PS5. sorry, ze nie podalem ci teraz wycinkow z moich plikow, ale siadl mi net, przez upgrade basha do wersji 3.1, NIE POLECAM NA RAZIE UPDATE'OWAC DO NAJNOWSZEJ WERSJI BO PIEPEPRZY SYSTEM - ja wracam do wersji 3.0-r14
pozdro