Moderator: SlashBeast
Pomyśl trochę nad tym co napisałeś! Apache, ssh, proftp... to jest oprogramowanie desktopowe?? Raczej czysto serwerowe... a instalując to wszystko na desktopie, do tego nawet nie wiedząc jak właściwie to skonfigurować (a takie odnoszę wrażenie, że nie bardzo wiesz jak to poustawiać skoro o rodzaj jaja pytasz).. sam prosisz się o kłopoty.Mroofka wrote:mam pytanie ktore wybrac i jakie sa roznice... mam desktopa PIII i nie robie nic poza ogladaniem filmow no i czasem ktos skorzysta proftp, ssh, apache, postfix, i takie tam bzdurki :p...
Im więcej łat na jaju tym większe prawdopodobieństwo niestabilności i problemów. Nie ma znaczenia jakie jajo wsadzisz na desktopa ale jak je skonfigurujesz. Nawet jeżeli posadził byś speed-sources i nie skonfigurowałbyś go właściwie, nic by Ci ono nie dało.Mroofka wrote:Ktore jest najlepsze dla mojego desktopa... nie uzywam reiser4, za to chcialbym zobaczyc roznice w dzialanu systemu... wiem sa tez inne sposoby ale chodzi mi teraz konkretnie o kernell czy ktos moze cos doradzic bo :
vanilla vivid love usermod nitro morph mm gvivid ck cko
w kazdym z nich jest napisane ze poprawia wydajnosc... niestety nie znam sie na tym i lista latek ktore sa zamieszczone nic mi nie mowi... potrzebuje tlumaczenia prostego czy ktos moze mi wyjasnic roznice i cos doradzic

niestety odpada w moim przypdaku ... ale wielkie dzięki za zainteresowanie, zastanawiam sie czy nie zmienic choc serwera www na cos lzejszego jak apacheUnsupported features
ftpd does not support file modification requests such as STOR.
łątkę z vesa-tng można ściągnąć ze strony Spocka (autora) i samodzielnie zaaplikować na ck-sources. Łata nakłada się bez żadnych problemówszolek wrote:Wcześniej zmieniłem gentoo-sources na ck-sources i brakowało mi vesa-tng.
nie ma sensu. Przyrostu prędkości nie ma żadnego (mówię o subiektywnym odczuciu pracy w systemie, a nie o testach, gdzie rozpakowanie jakiegoś tara trwa sekundę szybciej), a responsywność systemu spada. Przy kopiowaniu na resier4 dopiero mi rwało dźwięk - to było co prawda już daaawno temu, może do tego czasu coś się poprawiło, ale ja dziękuję.Mam ochotę jeszcze spróbować reiserfs4.