*Το partition έγινε με το partition Magic 8, με το fdisk δεν μπορούσε να γίνει με τπτ.
Έφτιαξα όπως στο handbook 3 partitions και εγκατέστησα το gentoo, χρησιμοποιώντας το grub ως boot loader. Το / partition (dev/hda7) είναι ext3. Όλα δούλευαν τέλεια μέχρι τη στιγμή που έκανα emerge sync. Στο επόμενο bootarisma έκανε check για στο / δίσκο και βρήκε 1-2% contigious. Από εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να κάνω emerge τπτ, όλες οι εγκαταστάσεις κατέληγαν σε error. Reboot και δεν μπορεί να φορτώσει το /dev/hda7
Κάνω fsck.ext3, βρίσκει κάποια λάθη και τα διορθώνω, μετά τπτ δεν λειτουργεί , το partition έχει βγει off.
To ίδιο πράγμα συνέβει 2 φορές ακριβώς μετά από το πρώτο αυτόματο τσεκάρισμα του partition (30 φορές boot, νομίζω).
Υποψιάζομαι ότι κάτι παίζει με το partition magic αλλά από την άλλη δεν το βγάζει από την αρχή, μόνο μετά από 30-40 bootαρίσματα
Επειδή έχω φάει 15 μέρες με αυτή την αηδία και ακόμα (μετά από μέρες compiling) gentoo δεν έχω, έχει κανείς καμία ιδέα; Πως μπορώ να δημιουργήσω partitions και με ποιο πρόγραμμα εκτός του fdisk που μου βγάζει error?