Forums

Skip to content

Advanced search
  • Quick links
    • Unanswered topics
    • Active topics
    • Search
  • FAQ
  • Login
  • Register
  • Board index International Gentoo Users Greek
  • Search

Πρόβλημα με τα partition

Καλώs ήρθατε στο ελληνικό φόρουμ του Gentoo!
Post Reply
  • Print view
Advanced search
5 posts • Page 1 of 1
Author
n00b
n00b

Πρόβλημα με τα partition

Post by murex » Mon Jan 10, 2005 10:44 am

Προσπάθησα να εγκαταστήσω το gentoo στο φορητό (Compaq EVO n610c - 40gb hd) dual boot με τα windows και παρατήρησα και τις 2 φορές το ίδιο πρόβλημα:
*Το partition έγινε με το partition Magic 8, με το fdisk δεν μπορούσε να γίνει με τπτ.
Έφτιαξα όπως στο handbook 3 partitions και εγκατέστησα το gentoo, χρησιμοποιώντας το grub ως boot loader. Το / partition (dev/hda7) είναι ext3. Όλα δούλευαν τέλεια μέχρι τη στιγμή που έκανα emerge sync. Στο επόμενο bootarisma έκανε check για στο / δίσκο και βρήκε 1-2% contigious. Από εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να κάνω emerge τπτ, όλες οι εγκαταστάσεις κατέληγαν σε error. Reboot και δεν μπορεί να φορτώσει το /dev/hda7
Κάνω fsck.ext3, βρίσκει κάποια λάθη και τα διορθώνω, μετά τπτ δεν λειτουργεί , το partition έχει βγει off.
To ίδιο πράγμα συνέβει 2 φορές ακριβώς μετά από το πρώτο αυτόματο τσεκάρισμα του partition (30 φορές boot, νομίζω).
Υποψιάζομαι ότι κάτι παίζει με το partition magic αλλά από την άλλη δεν το βγάζει από την αρχή, μόνο μετά από 30-40 bootαρίσματα :idea: και μόνο αφού έχω κάνει emerge.
Επειδή έχω φάει 15 μέρες με αυτή την αηδία και ακόμα (μετά από μέρες compiling) gentoo δεν έχω, έχει κανείς καμία ιδέα; Πως μπορώ να δημιουργήσω partitions και με ποιο πρόγραμμα εκτός του fdisk που μου βγάζει error?
bld
l33t
l33t

Re: Πρόβλημα με τα partition

Post by bld » Mon Jan 10, 2005 8:06 pm

murex wrote:Προσπάθησα να εγκαταστήσω το gentoo στο φορητό (Compaq EVO n610c - 40gb hd) dual boot με τα windows και παρατήρησα και τις 2 φορές το ίδιο πρόβλημα:
*Το partition έγινε με το partition Magic 8, με το fdisk δεν μπορούσε να γίνει με τπτ.
Έφτιαξα όπως στο handbook 3 partitions και εγκατέστησα το gentoo, χρησιμοποιώντας το grub ως boot loader. Το / partition (dev/hda7) είναι ext3. Όλα δούλευαν τέλεια μέχρι τη στιγμή που έκανα emerge sync. Στο επόμενο bootarisma έκανε check για στο / δίσκο και βρήκε 1-2% contigious. Από εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να κάνω emerge τπτ, όλες οι εγκαταστάσεις κατέληγαν σε error. Reboot και δεν μπορεί να φορτώσει το /dev/hda7
Κάνω fsck.ext3, βρίσκει κάποια λάθη και τα διορθώνω, μετά τπτ δεν λειτουργεί , το partition έχει βγει off.
To ίδιο πράγμα συνέβει 2 φορές ακριβώς μετά από το πρώτο αυτόματο τσεκάρισμα του partition (30 φορές boot, νομίζω).
Υποψιάζομαι ότι κάτι παίζει με το partition magic αλλά από την άλλη δεν το βγάζει από την αρχή, μόνο μετά από 30-40 bootαρίσματα :idea: και μόνο αφού έχω κάνει emerge.
Επειδή έχω φάει 15 μέρες με αυτή την αηδία και ακόμα (μετά από μέρες compiling) gentoo δεν έχω, έχει κανείς καμία ιδέα; Πως μπορώ να δημιουργήσω partitions και με ποιο πρόγραμμα εκτός του fdisk που μου βγάζει error?
Όλα αυτά τα έκανες με το ίδιο x86-gentoo-iso ? Mήπως είναι corrupted το image cd που χρησιμοπιείς και τζάμπα πεδεύεσαι? Πάρε ένα liveCD knoppix μπες σε γραφικό περιβάλλον κι από εκεί ξεκίνα την εγκατάσταση καλύτερα.. stage3 (το stage1 είναι χάσιμο χρόνου, μπορείς να τα ξανακάνεις compile όλα έτσι κι αλλιώς με μια εντολή).

Δεν χρησιμοπιώ το grub οπότε δεν ξέρω αν λειτουργεί σωστά. Eίμαι παλιομοδίτης μου αρέσει το lilo :P
A happy GNU/Linux user!!
wantilles
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper

Post by wantilles » Mon Jan 10, 2005 10:25 pm

Μήπως έχεις περίεργο BIOS, ή κρυφά partitions (συνήθως τέτοιες κουταμάρες έχουν τα φορητά).

Το grub πάντως δουλεύει πολύ καλά. Όπως και το lilo.
murex
n00b
n00b

Post by murex » Tue Jan 11, 2005 12:38 pm

To πρόβλημα δεν το είχα συναντήσει σε άλλες διανομές όπως Fedora και Debian. Το cd είναι εντάξει, το έχω τσεκάρει με το md5sum.
Πως θα μπορούσα να δω τα κρυφά partitions?
murex
n00b
n00b

Post by murex » Wed Jan 12, 2005 3:03 pm

OK λύθηκε. Το αναθεματισμένο PM έφτιαχνε ένα partition λάθος :lol:
Post Reply
  • Print view

5 posts • Page 1 of 1

Return to “Greek”

Jump to
  • Assistance
  • ↳   News & Announcements
  • ↳   Frequently Asked Questions
  • ↳   Installing Gentoo
  • ↳   Multimedia
  • ↳   Desktop Environments
  • ↳   Networking & Security
  • ↳   Kernel & Hardware
  • ↳   Portage & Programming
  • ↳   Gamers & Players
  • ↳   Other Things Gentoo
  • ↳   Unsupported Software
  • Discussion & Documentation
  • ↳   Documentation, Tips & Tricks
  • ↳   Gentoo Chat
  • ↳   Gentoo Forums Feedback
  • ↳   Duplicate Threads
  • International Gentoo Users
  • ↳   中文 (Chinese)
  • ↳   Dutch
  • ↳   Finnish
  • ↳   French
  • ↳   Deutsches Forum (German)
  • ↳   Diskussionsforum
  • ↳   Deutsche Dokumentation
  • ↳   Greek
  • ↳   Forum italiano (Italian)
  • ↳   Forum di discussione italiano
  • ↳   Risorse italiane (documentazione e tools)
  • ↳   Polskie forum (Polish)
  • ↳   Instalacja i sprzęt
  • ↳   Polish OTW
  • ↳   Portuguese
  • ↳   Documentação, Ferramentas e Dicas
  • ↳   Russian
  • ↳   Scandinavian
  • ↳   Spanish
  • ↳   Other Languages
  • Architectures & Platforms
  • ↳   Gentoo on ARM
  • ↳   Gentoo on PPC
  • ↳   Gentoo on Sparc
  • ↳   Gentoo on Alternative Architectures
  • ↳   Gentoo on AMD64
  • ↳   Gentoo for Mac OS X (Portage for Mac OS X)
  • Board index
  • All times are UTC
  • Delete cookies

© 2001–2026 Gentoo Foundation, Inc.