Moderator: SlashBeast

Pamietam jak kupowalem kompa dwa lata temu... mina kolesia w sklepie jak mu uswiadomilem, ze nawet partycji maja nie robic na dysku jest niezapomniana... ach to zdziwienie..._troll_ wrote:a odbiegajac troche od tematu - dobrze by bylo gdyby zaczeli sprzedawac komputery _bez_ systemow operacyjnych... czemu ktos ma wybierac za mnie? klient powinien takie rzeczy wiedziec lepiej!
Problemu niebylo u mnie, tylko przemily Pan sprzedawca troszke sie zdziwil i stwierdzil, ze nie czesto klienci maja takie wymagania.no4b wrote:Ja kupowałem 3.5 roku temu i też chciałem bez systemu i partycji. Nie było problemu.
Jak zaproponowal "promocyjnego" Windowsa (pewnie jakis stary OEM) i powiedzialem mu, ze "nie potrzebuje wirusa" i ze postawie tam Linuksa, to byl bardzooooo..... zaskoczony - do tego stopnia, ze nie wiedzial jak to nabijac na fakture - sam komputer? bez Windowsa? Hm... precedens w historii firmyStrus wrote:wymaganianelchael wrote:Pan sprzedawca troszke sie zdziwil i stwierdzil, ze nie czesto klienci maja takie wymagania.![]()
z 'tej samej parafii': w sklepie z aparatmi cyfrowymi pytam sie panienki czy tem model dziala z czyms innym niz windows. panienka - no tak: win 95, 98, 98SE, ..... no cala litanianelchael wrote:Jak zaproponowal "promocyjnego" Windowsa (pewnie jakis stary OEM) i powiedzialem mu, ze "nie potrzebuje wirusa" i ze postawie tam Linuksa, to byl bardzooooo..... zaskoczony - do tego stopnia, ze nie wiedzial jak to nabijac na fakture - sam komputer? bez Windowsa? Hm... precedens w historii firmy
To juz duzy postep_troll_ wrote:przynajmniej byla reformowalna - zabralo mi jedynie 2 minuty, by jej to wyjasnic
Mógłbyś to wyjaśnić? PowerPC?_troll_ wrote:. na co tlumacze jej, ze chodzi mi o cos innego - linux badz mac osx - bowiem na moim komputerze _nie ma_ mozliwosci zainstalowac windows, bo nie ma takiej wersji, ktora by z nim dzialala.
dokladnie - ppcC1REX wrote:Mógłbyś to wyjaśnić? PowerPC?_troll_ wrote:. na co tlumacze jej, ze chodzi mi o cos innego - linux badz mac osx - bowiem na moim komputerze _nie ma_ mozliwosci zainstalowac windows, bo nie ma takiej wersji, ktora by z nim dzialala.
hahahahahahahah - dobre, dobremiscz wrote: to jednorazowka, robi 7200 obrotow i sie zuzywa, nie wiem czy zdarzysz zapisac 120mb w tym czasie - proste
Możesz zdradzić jakieś szczegóły? Jestem zainteresowany...dokladnie - ppc

nienawidze kompow z super/hiper/ekstra-marketów. nigdy nie spotkałem sie z dobrą konfiguracją, zawsze mam podejrzenia co do faktycznie zainstalowanych częsci oraz sposobie ich zamontowania... jednak wole sie zdac na siebie.. wiem co biore (poniekąd), biore co chce i co mi odpowiada. bez kompromisow. a jezeli bylbym osoba nieznajaza sie na kompach a mądrą, to ide do jakiegos kopiterowego i mówie "chciałbym kupic komputer. będzie mi on słuzyc głównie jako maszynka do gier/filmow" a oni juz podają co i jak... komputerom z super/hiper/ekstra-marketów mowie gromkie NIE, chocby miały skompilowane Gentoo na pokładzie (zaloze sie ze i tak trza by bylo je przkompilowac na nowomilu_m wrote:hahahahahahahah - dobre, dobremiscz wrote: to jednorazowka, robi 7200 obrotow i sie zuzywa, nie wiem czy zdarzysz zapisac 120mb w tym czasie - proste
swoją drogą sprzęt kupowany w MediaMarkt(chodzi mi tu o komputery) to wg mnie niezbyt trafna inwestycja - może i jest on sensowny ale nie dla mnie i szczerze mówiąc po doświadczeniach nie tylko moich odradzałbym zakup
iBook G4 1,2 GHz - dokladne info znajdziesz tutaj:mdk wrote:Możesz zdradzić jakieś szczegóły? Jestem zainteresowany...dokladnie - ppc