Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
lilo probleem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Manuuz
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 96
Location: Eine - ovl - België

PostPosted: Fri Mar 28, 2003 5:28 pm    Post subject: lilo probleem Reply with quote

ik zit me een probke..

ik had vroeger suse in dual boot met win2000
ik heb kernel gecompiled, lilo geconfigureerd
ik herboot voor de eerste keer
en ik krijg oude lilo van suse te zien...
hoe krijg ik die weg??
_________________
Linux Forever - Gentoo Stage 3 : I like it
Back to top
View user's profile Send private message
spufi
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2002
Posts: 119
Location: Mechelen - Belgium

PostPosted: Fri Mar 28, 2003 6:27 pm    Post subject: Re: lilo probleem Reply with quote

Manuuz wrote:
en ik krijg oude lilo van suse te zien...


'k gebruik zelf al een paar jaar geen lilo meer (=>grub), maar ik denk dat je eerst je "ouwe" lilo uit je mbr moet halen (lilo -u zeker?) en dan pas je nieuwe lilo erin gooien?
Back to top
View user's profile Send private message
Matje
l33t
l33t


Joined: 29 Oct 2002
Posts: 617
Location: Hasselt, Belgium

PostPosted: Fri Mar 28, 2003 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

Normaal als je lilo uitvoert wordt de nieuwe in de MBR geschreven dacht ik...
_________________
Life is like a box of chocolates... Before you know it, it's empty...
Back to top
View user's profile Send private message
JefP@@
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 May 2002
Posts: 179
Location: Belgium

PostPosted: Sat Mar 29, 2003 2:02 pm    Post subject: Reply with quote

Je moet niet alleen /etc/lilo.conf herconfigureren, je moet ook lilo uitvoeren in een shell. Deze gaat dan checken of hij alle images kan vinden/de partitie gegevens juist zijn en dan gaat ie je MBR overschrijven met de nieuwe gegevens.

Mag ik toch ff toevoegen dat je héééél veel geluk gehad hebt, dat je nog kan booten ...
Back to top
View user's profile Send private message
Manuuz
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 96
Location: Eine - ovl - België

PostPosted: Mon Mar 31, 2003 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

heb kunnen booten :)
dus dat is al gelukt,
als ik reboot krijg ik enkele rode uitroep tekens
iets van netmount
iets van error met filesystem, maar direct erna : error resolved ofzo
een ook : couldn't bring up eth0

Maar dat versta ik nie: tijdens installatie moest ik niet doen: ik kon emergen enzo, en nu kan ik nie meer pingen...hoe kan da?
ik heb een netwerkkaart van sitecom (op doosje staat dat het door linux ondersteund wordt)

kheb vanalles geprobeerd: enkele keren modprobe gedaan, toen kon ik weer emergen...maar weet niet meer wat..kan ik dat nagaan? of weet iemand welke module ik moet laden?
_________________
Linux Forever - Gentoo Stage 3 : I like it
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum