Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KT333 and poweroff
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ravenclaw
n00b
n00b


Joined: 06 May 2002
Posts: 7
Location: Hannover/Germany

PostPosted: Thu May 16, 2002 9:51 pm    Post subject: KT333 and poweroff Reply with quote

Hi all,

i've got an MSI KT3 Ultra Mainboard with the VIA KT333 Chipset. I installed Gentoo with the 2.4.19-r5 sources. Everything is fine here exept one thing. I've tried many options (APM, ACPI) but my Computer don't poweroff on shutdown, it only halts. I don't crash it just say "poweroff now" or something but don't poweroff : :( .

Any ideas??

Daniel
Back to top
View user's profile Send private message
Buchu
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 21
Location: Paris

PostPosted: Thu May 16, 2002 11:11 pm    Post subject: Reply with quote

yopoyp

try "Use real mode APM BIOS call to power off" in General setup ---> / Apm

++
Back to top
View user's profile Send private message
ravenclaw
n00b
n00b


Joined: 06 May 2002
Posts: 7
Location: Hannover/Germany

PostPosted: Fri May 17, 2002 5:21 am    Post subject: Reply with quote

I tried this already, but without any result. I tried also a Kernel with no APM and all ACPI options on and a Kernel with both APM and ACPI but no luck.


Daniel
Back to top
View user's profile Send private message
Jeevz
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Apr 2002
Posts: 195
Location: Boston, MA

PostPosted: Fri May 17, 2002 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

Perhaps this thread can help?

https://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=269
Back to top
View user's profile Send private message
ravenclaw
n00b
n00b


Joined: 06 May 2002
Posts: 7
Location: Hannover/Germany

PostPosted: Fri May 17, 2002 6:31 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you for the link, but it don't solve my problem. Today i tried some Kernel options (nearly every possible options I think) but still no luck. Maybe it's a problem with the Motherboard. Is anybody out there who got the same problem with the KT333 chipset or somebody without this problem to tell me his Kernel config??

Daniel
Back to top
View user's profile Send private message
FINITE
Guru
Guru


Joined: 10 May 2002
Posts: 449

PostPosted: Sat May 18, 2002 3:35 am    Post subject: Reply with quote

It could be a settings in the bios, no? Make sure you don't have apm in the bios turned on. Personally I like to have thing set this way plus i never shut down my system (well hardly ever).

PS: I have the same mb but don't know if (havn't shut it down since installing gentoo) my shutdown is the same or not.
Back to top
View user's profile Send private message
rommel
Veteran
Veteran


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1140
Location: Williamsburg Virginia

PostPosted: Sat May 18, 2002 4:46 am    Post subject: Reply with quote

well i have a dual plll setup but this is what i have enabled and it powers off just fine

* Power Manangement
* ACPI Bus Manager
* System
*Advanced Power Management
* RTC stoers time in GMT

i am also running the vanilla sources
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum