Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
amarok 1.4.4 doesn't scan collection in background
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
slithy
Guru
Guru


Joined: 26 Nov 2005
Posts: 321
Location: Kansas

PostPosted: Thu Nov 09, 2006 2:33 am    Post subject: amarok 1.4.4 doesn't scan collection in background Reply with quote

When I upgraded from amarok 1.4.3 to 1.4.4, amarok stopped scanning my collection in the background. Now when I add new music to my folder watched by amarok, it doesn't pick it up and I have to rescan the collection manually, which takes a long long time. BTW I am on amd64 and here are my amarok USE flags:

Code:
[ebuild   R   ] media-sound/amarok-1.4.4  USE="aac kde opengl -arts -debug -ifp -ipod -mtp -mysql -njb -noamazon -postgres (-real) -visualization -xinerama (-xmms%)" LINGUAS="-af -ar -az -bg -br -ca -cs -cy -da -de -el -en_GB -es -et -fi -fr -ga -gl -he -hi -hu -is -it -ja -ka -km -ko -lt -ms -nb -nl -nn -pa -pl -pt -pt_BR -ro -ru -rw -sk -sl -sq -sr -sr@Latn -sv -ta -tg -th -tr -uk -uz -zh_CN -zh_TW" 0 kB


Anyone else have this problem?
Back to top
View user's profile Send private message
KRF
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 17 Jun 2006
Posts: 124
Location: Germany

PostPosted: Thu Nov 09, 2006 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Have you enabled "Watch for changes (or similar)" in amarok's collection options?
_________________

Gentoo Linux, running kde-3.5
CPU: i686 Intel P4 2.80GHz | RAM: 2048MB DDR
Profile: gentoo-sources-2.6.23*, gcc-4.1*, portage-2.1.3* (2007.0)

Please add [SOLVED] to your message title if your problem is solved.
Back to top
View user's profile Send private message
slithy
Guru
Guru


Joined: 26 Nov 2005
Posts: 321
Location: Kansas

PostPosted: Thu Nov 09, 2006 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

Yes I have...I changed nothing in the options during the upgrade from 1.4.3 to 1.4.4.
Back to top
View user's profile Send private message
Darknight
Guru
Guru


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 459
Location: Italy

PostPosted: Fri Dec 08, 2006 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

In my case amarok does try to update the collection but the process hangs... I have to kill it manually :/
Back to top
View user's profile Send private message
slithy
Guru
Guru


Joined: 26 Nov 2005
Posts: 321
Location: Kansas

PostPosted: Sun Dec 10, 2006 7:55 pm    Post subject: Reply with quote

I now using 1.4.4-r2 and it scans in the background now...not sure why it didn't before.
Back to top
View user's profile Send private message
deadstar
Guru
Guru


Joined: 02 Nov 2004
Posts: 319
Location: England

PostPosted: Mon Dec 11, 2006 11:45 pm    Post subject: Reply with quote

Im having the OPPOSITE problem - amarok is PERMANENTLY "Updating collection". Goes from 0-100% and back to 0 again, indefinately.

Any ideas?
_________________
Hysteriagaming.co.uk is now DOT COM! New design, forum, articles, the works! http://www.hysteriagaming.com

(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination
Back to top
View user's profile Send private message
amontero
n00b
n00b


Joined: 26 Jul 2006
Posts: 2
Location: Sacramento, CA

PostPosted: Wed Dec 13, 2006 5:24 am    Post subject: I am also having this same problem Reply with quote

Amarok constantly scans my collection as well. It goes from 0 --> 100 --> 0 over and over again. Does anyone have a fix?
Back to top
View user's profile Send private message
castor_fou
Apprentice
Apprentice


Joined: 23 May 2002
Posts: 249
Location: Clermont-Ferrand, France

PostPosted: Sat Dec 16, 2006 3:34 pm    Post subject: Reply with quote

deadstar wrote:
Im having the OPPOSITE problem - amarok is PERMANENTLY "Updating collection". Goes from 0-100% and back to 0 again, indefinately.

Any ideas?


same issue here (and i have lost my ratings also.)
Back to top
View user's profile Send private message
Robelix
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2002
Posts: 760
Location: in a World created by a Flying Spaghetti Monster

PostPosted: Sun Dec 17, 2006 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

It might be taglib.
Rebuilding taglib and amarok is always worth a try for collection scanning issues.
_________________
mysql> SELECT question FROM life, universe, everything WHERE answer=42;
Empty set (2079460347 sec)
Back to top
View user's profile Send private message
castor_fou
Apprentice
Apprentice


Joined: 23 May 2002
Posts: 249
Location: Clermont-Ferrand, France

PostPosted: Sun Dec 17, 2006 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

Robelix wrote:
It might be taglib.
Rebuilding taglib and amarok is always worth a try for collection scanning issues.


I added taglib in my package.keywords file, and rebuilt taglib and amarok but it unfortunately doesn't change anything
Back to top
View user's profile Send private message
Conan
Guru
Guru


Joined: 02 Nov 2004
Posts: 360

PostPosted: Mon Dec 18, 2006 3:23 am    Post subject: Reply with quote

those of you that it keeps scanning
1) Amarok version
2) What database.


I know that problem exists in svn, but I dind't think it existed in 1.4.4
Back to top
View user's profile Send private message
castor_fou
Apprentice
Apprentice


Joined: 23 May 2002
Posts: 249
Location: Clermont-Ferrand, France

PostPosted: Mon Dec 18, 2006 7:00 am    Post subject: Reply with quote

amarok : 1.4.4-r2
on mysql : 5.0.26-r1
Back to top
View user's profile Send private message
Robelix
l33t
l33t


Joined: 21 Jul 2002
Posts: 760
Location: in a World created by a Flying Spaghetti Monster

PostPosted: Mon Dec 18, 2006 9:12 am    Post subject: Reply with quote

castor_fou wrote:
amarok : 1.4.4-r2
on mysql : 5.0.26-r1


Amarok has troubles working with mysql-5
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-517387-highlight-amarok.html
_________________
mysql> SELECT question FROM life, universe, everything WHERE answer=42;
Empty set (2079460347 sec)
Back to top
View user's profile Send private message
BigBaaadBob
Guru
Guru


Joined: 19 Apr 2003
Posts: 342
Location: Swampscott, MA USA

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 3:03 am    Post subject: Reply with quote

Conan wrote:
those of you that it keeps scanning
1) Amarok version
2) What database.

1.4.4-r3 and whatever database you get with -postgres and -mysql. Just started.

Where is the database? Maybe I can just nuke that and start over?

EDIT: it is a squlite db in .kde/share/apps/amarok, and for me doing a rm -rf and rebuilding the db worked. Of course, losing everything related to statistics, etc...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum