Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Boot Splash (background pic ala SuSE) support #2
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cpwins
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 Jul 2002
Posts: 130
Location: The Pandemonium Fortress

PostPosted: Sat Mar 15, 2003 1:05 am    Post subject: Boot Splash (background pic ala SuSE) support #2 Reply with quote

[MOD EDIT:

This thread was split from the original found here

These posts should have been posted into the support related thread found here.

This thread has been locked given it is a duplicat thread. Unfortunately phpBB does not appear to allow me to merge these posts into the correct thread like I would like to do -- So this is the best solution I can come up with.

Regards,
BonezTheGoon]


I'm having the same problem as lfc.messiah above. This 60 Hz is terrible! Now I've seen many examples on how to set the vesa mode to 70 Hz in Grub, but how can I do this with LILO?

What I tried is this:

Code:

image=/boot/bzImage-gentoo-2.4.20
   label="Gentoo_2.4.20"
   root=/dev/hda7
   read-only
   vga=791
   initrd=/boot/initrd-gentoo-2.4.20
   append="hdc=ide-scsi"
   video="vesa:1024x768@70"


but LILO complains: (isn't it always :) )

Code:

josephine sybren # lilo
Unrecognized token "video" at or above line 126 in file '/etc/lilo.conf'
josephine sybren #


I also tried

Code:

image=/boot/bzImage-gentoo-2.4.20
   label="Gentoo_2.4.20"
   root=/dev/hda7
   read-only
   vga=791
   initrd=/boot/initrd-gentoo-2.4.20
   append="hdc=ide-scsi video=vesa:1024x768@70"


This was fine with LILO, but when I rebooted the screen was still at 60 Hz, not 70!

Can anybody post an example of how to configure LILO for refresh rates higher than 60 Hz?
Back to top
View user's profile Send private message
quink
n00b
n00b


Joined: 26 Oct 2002
Posts: 37
Location: Calif

PostPosted: Sat Mar 15, 2003 7:28 am    Post subject: help, please Reply with quote

Okay i read this whole post and all i could get my hands on, and maybe its me or whatever but i can't figure out a few things
First off I do get a bootsplash image and that works perfectly fine
But
Its only @ 60hz. I tried doing the video=vesa:mtrr:1024x768@85 with no luck.
I did many variants too. I did
video=vesa:mtrr:1024x768@**
**=I tried all ranges from 70-85 at 5 hz increments but all boots put me at 60hz.
I also tried the same thing but without the mtrr

Now i think it looks great, but my eyes are melting out of my head, and i don't much like that.

Now my system info is...I use grub, Geforce 3 ti200 graphics, and i think thats all that matters?

But to repeat, it does work for me, the refresh just sucks.
Back to top
View user's profile Send private message
cpwins
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 Jul 2002
Posts: 130
Location: The Pandemonium Fortress

PostPosted: Sat Mar 15, 2003 10:22 am    Post subject: Reply with quote

I have exactly the same problem as you quink. Even though I specify video=vesa:mtrr:1024x768@70, the console is still at 60 Hz (the OSD of my monitor tells me). But when I execute fbset from the bash prompt I get the following:

Code:
josephine boot # fbset
 
mode "1024x768-76"
    # D: 78.653 MHz, H: 59.949 kHz, V: 75.694 Hz
    geometry 1024 768 1024 768 16
    timings 12714 128 32 16 4 128 4
    rgba 5/11,6/5,5/0,0/0
endmode
 
josephine boot #


So the system *thinks* that the console is a 75 Hz, but this is not true. This problem has also been reported in this thread by aknox2 but I couldn't find a solution there.

I also noted that this problem occurs with NVidia GeForce cards. Me and aknox2 have GeForce2, quink has GeForce3.

Does anybody have any ideas on this issue?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum