Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
phpBB : Critical Error Could not connect to the database
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo Forums Feedback
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gsfgf
Veteran
Veteran


Joined: 08 May 2002
Posts: 1266

PostPosted: Wed Jul 31, 2002 4:08 pm    Post subject: phpBB : Critical Error Could not connect to the database Reply with quote

The forum's acting up again for me.
Back to top
View user's profile Send private message
delta407
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 23 Apr 2002
Posts: 2876
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Aug 01, 2002 3:58 am    Post subject: Reply with quote

Well, it's obviously better now. :D
_________________
I don't believe in witty sigs.
Back to top
View user's profile Send private message
klieber
Administrator
Administrator


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 3657
Location: San Francisco, CA

PostPosted: Thu Aug 08, 2002 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

as posted in another thread, this problem should be fixed now. If anyone sees it again, please let me know.

--kurt
_________________
The problem with political jokes is that they get elected
Back to top
View user's profile Send private message
skellr
l33t
l33t


Joined: 18 Jun 2005
Posts: 704
Location: The Village

PostPosted: Wed Aug 22, 2007 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

It's time rise from the grave! Welcome to 2007.
I get this error in Opera when using https://forums.gentoo.org/. Specifying a specific page works fine. https://forums.gentoo.org/index.php
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Administrator
Administrator


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10973
Location: the dutch mountains

PostPosted: Thu Aug 23, 2007 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

Rainskellr wrote:
It's time rise from the grave! Welcome to 2007.
I get this error in Opera when using https://forums.gentoo.org/. Specifying a specific page works fine. https://forums.gentoo.org/index.php

I can't reproduce this. Everything works fine with opera here.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
skellr
l33t
l33t


Joined: 18 Jun 2005
Posts: 704
Location: The Village

PostPosted: Thu Aug 23, 2007 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

It seems to be intermittent whatever it is.
Back to top
View user's profile Send private message
timbo
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Jul 2002
Posts: 231
Location: New Zealand

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 12:49 am    Post subject: Reply with quote

OK guy's / gal's

Having this problem with Firefox running on windows at work going straight to forums.gentoo.org but direct to say https://forums.gentoo.org/index.php is OK.

Firefox at home (gentoo linux of course) is good but on c*&^y winbloz xp at work no good. Please fix it cause I can't get linux on the PC's here at work and I hate IE.

Regards
Tim
8)
_________________
Linux User: 303160
Back to top
View user's profile Send private message
sugar
Guru
Guru


Joined: 07 Aug 2004
Posts: 579
Location: Morrinsville, New Zealand

PostPosted: Sun Dec 09, 2007 3:23 am    Post subject: Reply with quote

I seem to be getting this error SOMETIMES when I click on egosearch. Any ideas?
_________________
Jesus Could Be Their Candidate and the Republicans Would Still Lose
Back to top
View user's profile Send private message
ok
Guru
Guru


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 390
Location: germany

PostPosted: Sat Jan 12, 2008 11:18 am    Post subject: Reply with quote

I am getting this response if i call https://forums.gentoo.org/index.php
eg if i click the gentoo icon in the upper left corner.
Quote:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

https://forums.gentoo.org/ without '/index' is working without problems.
Back to top
View user's profile Send private message
berferd
n00b
n00b


Joined: 13 May 2004
Posts: 41

PostPosted: Tue Jan 15, 2008 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

Try this

https://forums.gentoo.org/viewforum-f-7.html

Fails every time.
Back to top
View user's profile Send private message
Veldrin
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 1942
Location: Zurich, Switzerland

PostPosted: Tue Jan 15, 2008 6:50 pm    Post subject: Reply with quote

I ran multiple times into an error using egosearch (https://forums.gentoo.org/search.php?search_id=egosearch)
Back to top
View user's profile Send private message
Maedhros
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 14 Apr 2004
Posts: 5511
Location: Durham, UK

PostPosted: Tue Jan 15, 2008 11:35 pm    Post subject: Reply with quote

It doesn't happen consistently, but it's happening to me sometimes as well.
_________________
No-one's more important than the earthworm.
Back to top
View user's profile Send private message
swimmer
Veteran
Veteran


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 1287
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 3:45 am    Post subject: Reply with quote

It happened to me yesterday when trying to reply to a post ...

Greetz
swimmer
Back to top
View user's profile Send private message
dforsyth
n00b
n00b


Joined: 29 Jan 2005
Posts: 26
Location: College Park, Murdaland

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 4:00 am    Post subject: Reply with quote

I've been having this issue a lot lately aswell. Strangely enough, it will happen to me on one computer, not on another.
_________________
O
4~ <-- me, fapping to Palin.
/\ `_
Back to top
View user's profile Send private message
Old School
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Nov 2004
Posts: 234
Location: The Covered Bridge Capital of Oregon

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 3:48 am    Post subject: Reply with quote

It's happening to me right now. I'm not able to reach OTW, I get
Code:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Now I can't reach other forums. I hope this posts. :)

edit: normally use firefox. just fired up konqueror, and everything works fine. :?
_________________
I am not young enough to know everything.
- Oscar Wilde


Last edited by Old School on Thu Jan 17, 2008 4:24 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
padoor
Advocate
Advocate


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 3995
Location: india

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 4:23 am    Post subject: Reply with quote

i got the same error this morning 7.30 my time.
2 times yesterday evening.
reload worked after few seconds.
i see that this error comes up mainly during posting reply /new post :(
_________________
reach out a little bit more to catch it (DON'T BELIEVE the advocate part under my user name)
Back to top
View user's profile Send private message
skellr
l33t
l33t


Joined: 18 Jun 2005
Posts: 704
Location: The Village

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 4:51 am    Post subject: Reply with quote

old school wrote:
It's happening to me right now. I'm not able to reach OTW, I get
Code:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Now I can't reach other forums. I hope this posts. :)

edit: normally use firefox. just fired up konqueror, and everything works fine. :?

I think this might be a cookie related problem. If you could selectively delete them and find out witch cookie it is, it might be helpful to track this down. I've been waiting for this to happen again to try this, but it's taking a while.
Back to top
View user's profile Send private message
Old School
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Nov 2004
Posts: 234
Location: The Covered Bridge Capital of Oregon

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Rainskellr wrote:
old school wrote:
It's happening to me right now. I'm not able to reach OTW, I get
Code:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Now I can't reach other forums. I hope this posts. :)

edit: normally use firefox. just fired up konqueror, and everything works fine. :?

I think this might be a cookie related problem. If you could selectively delete them and find out witch cookie it is, it might be helpful to track this down. I've been waiting for this to happen again to try this, but it's taking a while.
I started deleting cookies to no effect. I ended up deleting all the cookies, and 12 hours later I am still unable to access f.g.o with firefox.
_________________
I am not young enough to know everything.
- Oscar Wilde
Back to top
View user's profile Send private message
padoor
Advocate
Advocate


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 3995
Location: india

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 2:13 pm    Post subject: Reply with quote

i could not connect to forum db this evening for 15 minutes aorund 5.30 pm local time.
it is becoming more and more for last 2days.
this evening i got
too many connections try again later message finally at thend of 15 minutes.
_________________
reach out a little bit more to catch it (DON'T BELIEVE the advocate part under my user name)
Back to top
View user's profile Send private message
The Unknown
Guru
Guru


Joined: 28 Feb 2007
Posts: 335
Location: Minnesota, U.S.A

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

I am receiving the error this morning on both Opera and firefox.
Sometimes it will just hang for a few minutes and then go thru, other times the error.
Back to top
View user's profile Send private message
skellr
l33t
l33t


Joined: 18 Jun 2005
Posts: 704
Location: The Village

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 6:28 pm    Post subject: Reply with quote

old school wrote:
I started deleting cookies to no effect. I ended up deleting all the cookies, and 12 hours later I am still unable to access f.g.o with firefox.
Well, so much for that idea. Last time it happened I used "clear private data" and the problem went away. For a while anyway. :)
Back to top
View user's profile Send private message
Dralnu
Veteran
Veteran


Joined: 24 May 2006
Posts: 1919

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 8:48 pm    Post subject: Error in emailed message Reply with quote

http://omploader.org/vYXd0

I get this error when accessing the listed post, which was sent to me for the First Linux Distro thread.

Also, there seems to be alot of lag, which isn't on my end (everything else loads from any other site just fine)
_________________
The day Microsoft makes a product that doesn't suck, is the day they make a vacuum cleaner.
Back to top
View user's profile Send private message
Sadako
Advocate
Advocate


Joined: 05 Aug 2004
Posts: 3753
Location: sleeping in the bathtub

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

I've been experiencing both of those issues intermittently for a few days now.

(so ++, I guess)
_________________
"You have to invite me in"
Back to top
View user's profile Send private message
Maedhros
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 14 Apr 2004
Posts: 5511
Location: Durham, UK

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

Merged the above two posts to this thread.
_________________
No-one's more important than the earthworm.
Back to top
View user's profile Send private message
berferd
n00b
n00b


Joined: 13 May 2004
Posts: 41

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

If you can't get to a link like this:

https://forums.gentoo.org/viewforum-f-5.html

try this:

https://forums.gentoo.org/viewforum.html?f=5

works for me.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo Forums Feedback All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum