Spytalem sie ile powinienes miec?madman wrote:Napisałem 12MB/s. Więcej w mojej sieci nie wyciągam niezależnie od długości kabla. Pewnie jakbym ominął 3 switche które mam po drodze do routera, to by poszło nieco więcej
Moderator: SlashBeast
Napiszę jak odpowiesz na moje pytanie, zadane wcześniej.soban_ wrote:Spytalem sie ile powinienes miec?madman wrote:Napisałem 12MB/s. Więcej w mojej sieci nie wyciągam niezależnie od długości kabla. Pewnie jakbym ominął 3 switche które mam po drodze do routera, to by poszło nieco więcej
Skad moge wiedziec jak w praktyce zachowa sie dany kabel, czy ja robie za przelicznik? Uwazam ze im dluzszy kabel, tym gorszy ale strata jest minimalna. Wieksza jest na laczeniach wszelkiego rodzaju, jednak oczywsicie moge sie mylic. Teraz Twoja kolej.madman wrote:Napiszę jak odpowiesz na moje pytanie, zadane wcześniej.soban_ wrote:Spytalem sie ile powinienes miec?madman wrote:Napisałem 12MB/s. Więcej w mojej sieci nie wyciągam niezależnie od długości kabla. Pewnie jakbym ominął 3 switche które mam po drodze do routera, to by poszło nieco więcej
Ponieważ Twoja teoria to bajania ludowe, to i odpowiedzi na moje pytanie nie jesteś w stanie jednoznacznej udzielić.
Niesoban_ wrote:No i wg Ciebie przez 3 switche masz spadek o 0,5MB/s?
az tyle?lsdudi wrote: w 0.5MB/s lecą polecenia ftp'a i/lub informacje zwrotne połączenia oraz pakiety rozgloszeniowe.
To nie mi oceniac, wiec byc moze - dobrze ze jest kto mnie poprawiclsdudi wrote: Coś cię kiepsko wyuczł ten mastacha na temat tcp.

zapominasz sięsoban_ wrote: To nie mi oceniac, wiec byc moze - dobrze ze jest kto mnie poprawicczyli po UDP nie powinien miec strat zadnych?
albo masz siec/miernik do pupy albo nie znasz się na jednostkach :]bartmarian wrote: dajcie spokój, 100Mbps u mnie daje - "miernik gnome"- 12,4 - 12,5 Mb/s
Przeciez w UDP chodzi o to, aby nie wysylac ponownie zgubionych pakietow np przy przesylaniu na zywo filmu.lsdudi wrote:gdybyś miał idealne warunki bez gubienia pakietów to wtedy dobrnąłbyś do ~12,5soban_ wrote: To nie mi oceniac, wiec byc moze - dobrze ze jest kto mnie poprawicczyli po UDP nie powinien miec strat zadnych?
Chodzilo o MB/s? http://pl.wikipedia.org/wiki/Mb mi sie tez zdarzyla literowkalsdudi wrote:albo masz siec/miernik do pupy albo nie znasz się na jednostkach :]bartmarian wrote: dajcie spokój, 100Mbps u mnie daje - "miernik gnome"- 12,4 - 12,5 Mb/s
UDP nie zapewnia dostarczenia pakietu, reemisje zagubionych pakietów implementujesz na własną rękę, w protokole wyżej.soban_ wrote: Przeciez w UDP chodzi o to, aby nie wysylac ponownie zgubionych pakietow np przy przesylaniu na zywo filmu.