Moderator: SlashBeast
Jezeli klepales to na forum recznie to jest szansa, ze sie pomyliles przy przepisywaniu, jezeli wklejales to masz blad (tak czy tak). W numerze IP masz przecinek przed 227.ANTAL wrote:Code: Select all
config_eth0=("192.168.0,227 netmask 255.255.255.0 brd 192.168.0.255")
Byl inny glupi blad:Xax wrote:Jezeli klepales to na forum recznie to jest szansa, ze sie pomyliles przy przepisywaniu, jezeli wklejales to masz blad (tak czy tak). W numerze IP masz przecinek przed 227.ANTAL wrote:Code: Select all
config_eth0=("192.168.0,227 netmask 255.255.255.0 brd 192.168.0.255")
Co zwraca (jako root):
ifconfig
route
Czy mozesz spingowac adres 213.180.130.200 (onet'a).
Code: Select all
nameserver=217.30......
możesz zadeklarować i 20, ale musisz mieć do nich pełny dostęp (możliwość zapytań rekursywnych). Wątpię, czy TPSA jest tak łskawa, zeby klientom Dialogu udostepniać swoje DNSy.ANTAL wrote:do raku:
Do dyspozycji mam nameserwery dialogu i tepsy. Czy koniecznie muszę dawać tylko dwa (podstawowy i zapas) czy mogę zadeklarować np cztery...
a tak przy okazji:raku wrote:może podaj je w nowym wątku, żeby jakiś porządek był na forum. Najlepiej podaj dodatkowe informacje: zawartość /etc/resolv.conf, twojego dostawcę internetu, czy ping adresów IP działa, itp.ANTAL wrote:Jeśli ktoś zechce mi pomóc, podam szczegóły
raku wrote:milu: jak ma się stosować do apelu, skoro nie jest autorem tego tematu?
że zacytuję:
raku wrote:może podaj je w nowym wątku, żeby jakiś porządek był na forum. Najlepiej podaj dodatkowe informacje: zawartość /etc/resolv.conf, twojego dostawcę internetu, czy ping adresów IP działa, itp.ANTAL wrote:Jeśli ktoś zechce mi pomóc, podam szczegóły