pozdrawiam wodzik
Moderator: SlashBeast
Znaczy nadal nie wiesz jak to zrobić?wodzik wrote:z zainstalowaniem nie mam problemu. na kde-look.org jest nawet ebuild dla gentoo. ale chodzi mi wlasnie o kawalek:
Z kpanel wyrzucasz pasek zadań (aplet) i dodajesz taskbar2.
pozdrawiam wodzik
Kiedys, na 3.3.x, gdy odpalałem gmplayera, to coś sie ostro chrazniło, i doprowadzało do zwiechy kde...raku wrote:a co ma być problemowego z kde i gmplayerem?
osobiście uzywam kplayera, ale to kwestia gustu
Ja uzywam w tej chwili kde 3.3.1 i nie ma z tym problemow, z innymi wersjami kde tez nie bylo.keman wrote: Kiedys, na 3.3.x, gdy odpalałem gmplayera, to coś sie ostro chrazniło, i doprowadzało do zwiechy kde...
Konfiguracja pulpitu/Zachowanie i odznaczasz opcje Pokaz ikony na pulpicie.PYTANIE:
Czy moge wywalic wszelkie ikony, łacznie ze smietnikiem, i zapobiec ich tworzeniu sieW kde rzecz jasna
Pod ikonkami: jesli dobrze pamietam (zrzut robiony w maju) to czcionka o nazwie "Marcin Drukowane" ftp://download.idg.pl/6140/czcionki/marcindrukowane.zipwodzik wrote:ja tak z ciekawosci jakie fonty sa na http://lynucs.org/index.php?screen_id=7 ... f&p=screen tej zrzutce ??
pozdro wodzik
Nic specjalnego nie robiłem. Może to wina flag lub samej konfiguracji sprzętowej?cichy wrote:rasheed: jak udalo Ci sie uzyskac tak niskie zuzycie pamieci?
Code: Select all
CFLAGS="-Os -march=athlon-xp -fomit-frame-pointer -pipe"Bardzo ładne pulpity, gratuluje. Ja bym zmienił coś z taskbarem bo jest słabo widoczny. I nie przepadam za kickerpagerem v2U mnie przy podobnie skonfigurowanym jak u Ciebie kde zuzycie pamieci po starcie systemu wynosi okolo 125MB. A kde wyglada nastepujaco:
kde 3.4.0, mtaskbar, kickerpager v2: http://lynucs.org/index.php?screen_id=7 ... f&p=screen
kde 3.3.1, mtaskbar: http://lynucs.org/index.php?screen_id=2 ... 9&p=screen
Napewno sie da, bo widzialem zrzuty z kde, gdzie menu pulpitu mialo takie pozycje jak konsole,xmms,konqueror, itd. Cos w stylu fluxbox'a czy innego fvwm. Nie wiem jak to sie robi; poszukaj...keman wrote:Witam
Mam kilka pytań:
1) Czy moge edytować w jakiś sposob, menu pod ppm na pulpicie, w kde
Jeśli tak, to jak ?
Jest cos takiego jak kmenuedit. Jesli emerge'owales kde w calosci to napewno to juz jest, jesli wersje rozdrobniona to jest do tego ebuild w portage.2) Czy moge edytowac na własną reke, menu w kde
Mnie nie odpowiada np dodawanie ikonek do niektorych programow, do innych nie, wolalbym komplatny brak ikonek w KMenu, i wolałbym sam dodawać do niego pozycje
Taka opcja pojawi sie po zainstalowaniu gtk-qt-engine3) Czy da się ustawić styl dla aplikacji gtk, taki sam jak qt
Wiem że była taka opcja w kcontrol, ale niemoge jej znaleźć :/
PPM na pulpicie => Konfiguracja pulpitu.keman wrote:Witam
Mam kilka pytań:
1) Czy moge edytować w jakiś sposob, menu pod ppm na pulpicie, w kde
Jeśli tak, to jak ?
Jak to sprawdzić dokładnie?keman wrote:Moje kde, dosc lekkie na starcie zajmuje 60MB
Code: Select all
sh-3.00$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 255192 133072 122120 0 7460 66808
-/+ buffers/cache: 58804 196388
Swap: 232932 0 232932
sh-3.00$