Moderator: SlashBeast
No ale jak pisalem ze przeciez one do czegos sluza, zreszta tych zmian jest naprawde nieduzo.C1REX wrote:Powinna być jakaś opcja, lub skrypt.... lub cokolwiek, co wyłącza te ograniczenia.
To po kiego grzyba człowiek tak te flagi kolekcjonuje? Zaczynam rozumieć, dlaczego gentoo nie jest tak szybki, jak powinien. Podobno LFS nie daje najmniejszych szans pod względem wydajności.
hmm.... teraz pozostaje mi grzebać w ebuildach i rekompilować.
A może jest jakaś opcja do emerge ignorująca blokady?
Uzywam (chyba iso8859-2). Ja u kazdego widze normalne ogonki, ale posty pisałem na konqordzie. Teraz pisze z firefoksa.btower wrote: Jakiego kodowania uzywasz? Napewno 8859-2 ? Bo nie widze twoich plliterek poprawnie.
Code: Select all
Enterprise root # emerge -G mc
!!! PORTAGE_BINHOST unset, but use is requested.
Konqord? Nie wiem co to za przegladarka. (konqueror)C1REX wrote:Uzywam (chyba iso8859-2). Ja u kazdego widze normalne ogonki, ale posty pisałem na konqordzie. Teraz pisze z firefoksa.btower wrote: Jakiego kodowania uzywasz? Napewno 8859-2 ? Bo nie widze twoich plliterek poprawnie.
Wdać teraz ogonki żźćęąłń ?
Takbtower wrote: A w firefox ustawiles na wschodnio-europejskie kodowanie?
z man make.conf:fallow wrote:katalog grp ktory pojawia sie np. w http://gentoo.oregonstate.edu/ , GRP kojarzy mi sie z uzywaniem gotowych paczek , to chyba gentoo refernce platform , jakos tak to szlo nie ? ,
bo :a z "-G" ma pobierac gotowe paczki o ile rozumiemCode: Select all
Enterprise root # emerge -G mc !!! PORTAGE_BINHOST unset, but use is requested.
moze to ma zwiazek wlasnie z tym katalogiem GRP ?
i PORTAGE_BINHOST moze nalezy ustawic na katalog GRP , ale nic w nim nie ma poki co
PORTAGE_BINHOST = "ftp://login:pass@grp.mirror.site/pub/grp/i686/athlon-xp"
This is the host from which portage will grab prebuilt-binary packages. The list is a single entry specifying the full address of the directory serving the tbz2's for your system. This is only used when running with the get binary pkg options are given to emerge. Review emerge(1) for more information. Note that it should point to the 'All' directory on the host that creates the binary packages and not to the root of the PKGDIR.
Polska mozilla-firefox prezentuje sie jak narazie doskonale!!fallow wrote:hehe , to jest ze tak powiem cyrk z tymi polskimi znaczkami
po co nasi dziadowie je wymyslali hehe
skompilowal mi sie juz firefox . ustawilem i fonty i kodowani , wszystko co sie dalo na iso8859-2 i wschodnio-europejskie , i dalej raz w porzadku , raz krzaki , ale ten firebird nie za bardzo przypdal mi do gustu , wracam do mozilli 1.6i tam jeszcze "poustawiam"
USE="X -gtk -gnome kde qt mmx 3dnow -cups -docs alsa"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-O2 -march=athlon-tbird -mcpu=athlon-tbird -ftracer -falign-loops -ffast-math -frename-registers -funroll-all-loops -funroll-loops -pipe -fomit-frame-pointer ${LDFLAGS} -DNDEBUG -DG_DISABLE_ASSERT -DG_DISABLE_CHECKS -DG_DISABLE_CAST_CHECKS"
LDFLAGS="-s -z comreloc"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
ACCEPT_KEYWORDS="~x86"
MAKEOPTS="-j2"
AUTOCLEAN="yes"
LINGUAS="pl"
chyba dobrze się wydaje, ale niechiało się wywalać (a raczej zapomniałem). zaraz usunę śmieci.fallow wrote: btw. -funroll-all-loops chyba implikuje -funroll-loops (takie tylko spostrzezenie , tak mi sie wydaje )![]()
USE="doc java matrox -gnome -X -qt"no4b wrote:Duron 800 mhz.Code: Select all
CFLAGS="-Os -march=athlon -mcpu=athlon -pipe -fomit-frame-pointer -ffast-math -mmmx -m3dnow -s -DNDEBUG -DG_DISABLE_ASSERT"
Różnice między -mcpu i -march są następujące:cpu wrote:Ja mam tylko pytanie takie - po co niektorzy daja -march=cpu po -mcpu=cpu ????? w ogole po co dawac te 2 opcje razem - nie widze sensu...