Moderator: SlashBeast
A mi się wydawało, że E17 jeszcze nie wyszłoYANOUSHek wrote:Jak wyszło e17 od razu wylądowało na moim komputerze i jestem z niego coraz bardziej zadowolony... rozwija się prężnie i szybko... Zachęcam wszystkich do spróbowania.

Nie no oczywiście, że jeszcze nie wyszło, jednak istnieje możliwość skompilowania i uruchomienia tego na własnym komputerze raczej bez większych problemów (portage jest boski!).rasheed wrote:A mi się wydawało, że E17 jeszcze nie wyszło ;) Wszystko to bety, snapshoty z CVS itp.

w czym bylo lepsze, co sie zepsulo, z jakiego punktu widzenia? ... i zeby nie bylo ze zaczynam jakiegos flame'a to zaproponuje nowa ankiete, w ktorej mozna by glosowac na ceche, ktora decyduje, ze dany WM jest najlepszy, ale to chyba juz w nowym watku do przedyskutowania (ot taka zabawa jak ktos lubisebas86 wrote:XFCE, bo wygląda jak KDE w starym dobrym stylu wykorzystuje jednak GTK. GNOME kiedyś było lepsze, brzydsze ale lepsze... jak widać niektóre rzeczy zmieniają się na dobre inne na złe... Z lekkich WMów (do których oczywiście nie zaliczam XFCE) rządzi Fluxbox oraz IceWM.
Zobacz fvwm-crystal - to bardzo funkcjonalny temat dla fvwm. Za kilka dni wyjdzie wersja 3.0 - harnir obiecywał, że do 30 październikaffurbo wrote:FVWM - moj pierwszy kontakt z tym srodowiskiem to chyba w suse 6.0 byl. Cos tam probowalem to konfigurowac po swojemu... (...) Zawsze jednak brakowalo mi w nim czegos co ustawilem sobie w fvwm.
Na razie nie mysle o zmianie managera okien, chociaz ten Enlightenment wydaje sie dosc ciekawy...

No ja kiedys uzywalem crystala na moim starszym sprzecie, teraz znow za namowa zainstalowalem, wszystko super, niesamowicie szybki, przejrzysty.. ale jednej rzeczy mi brakuje, mianowicie czegos co w KDE funkcjonuje jako K-> Uruchom.n3rd wrote: Zobacz fvwm-crystal - to bardzo funkcjonalny temat dla fvwm. Za kilka dni wyjdzie wersja 3.0 - harnir obiecywał, że do 30 październikaOdmaskuj w portage i zainstaluj najnowszą wersję. Myślę, że powienien Ci się spodobać
http://fvwm-crystal.berlios.de/
Pozdrawiam
daniel cegielka
Porozmawiam o tym z Maciejem i myślę, że da się coś takiego zrobić - jest np. program fbrun (z fluxboxa) i pewnie takich programów jest więcej. Można zwyczajnie podpiąć taki program pod określony skrót klawiaturowy i wszystko będzie załatwionedeadlink wrote:No ja kiedys uzywalem crystala na moim starszym sprzecie, teraz znow za namowa zainstalowalem, wszystko super, niesamowicie szybki, przejrzysty.. ale jednej rzeczy mi brakuje, mianowicie czegos co w KDE funkcjonuje jako K-> Uruchom.
Jasne, ze mozna odpalic terma i wpisac komende, ale to juz mniej eleganckie.
Masz jaki pomysl na to ?
Myślę, że bardzo duże13Homer wrote:Ktoś wie może, jakie są szanse na stabilnego Crystala pod AMD64?
Chętnie bym wypróbował, reklama jaką tutaj zrobiliście jest kusząca
hmm no i nie wiem wlasnie czy wymieniac to jako zalete, "dzieki temu" wlasciwie przesiadlem sie na xfce4, brak mozliwosci edycji menu i nie wykrywanie wszystkich programow ktore mam zainstalowane (np ktouch) byl dla mnie na tyle uciazliwy ze poszukalem czegos innego... i teraz xfce rzadziWarto dodać, że wersja 3.x jest przepisana od podstaw i to zupełnie nowy Crystal - teraz wszystko generowane jest "w locie"
Ech.. chyba rozumiem jak się poczułeś widząc crystala 3.x a mając wcześniej wersję 2.xpsycepa wrote:hmm no i nie wiem wlasnie czy wymieniac to jako zalete, "dzieki temu" wlasciwie przesiadlem sie na xfce4, brak mozliwosci edycji menu i nie wykrywanie wszystkich programow ktore mam zainstalowane (np ktouch) byl dla mnie na tyle uciazliwy ze poszukalem czegos innego... i teraz xfce rzadzi:>
pozdrawiam
Code: Select all
#!/bin/sh
exec xine $@