Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
XMMS help
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ckwall
Apprentice
Apprentice


Joined: 31 May 2002
Posts: 163

PostPosted: Sun Jul 28, 2002 10:31 pm    Post subject: XMMS help Reply with quote

I added avi4xmms to my xmms player, and now it wont let me play audio files. It tells me that I either have the sound card configured incorrectly or that another device is using the sound. Something to that effect. It worked just fine before. Then I did an emerge avi4xmms and now I cannot play adio files. I can play video beautifuly. Please help, as I need to burn some mp3's to disk. :x
Back to top
View user's profile Send private message
ckwall
Apprentice
Apprentice


Joined: 31 May 2002
Posts: 163

PostPosted: Sun Jul 28, 2002 10:35 pm    Post subject: Reply with quote

I would also be willing to try another method of converting mp3's to .wav if anyone has a better method that using xmms. :?
Back to top
View user's profile Send private message
jlc
n00b
n00b


Joined: 29 Jul 2002
Posts: 17

PostPosted: Mon Jul 29, 2002 5:11 am    Post subject: mpg123 Reply with quote

From the command line, you can use mpg123 to convert mp3's to wav's, like this:

mpg123 -w <yourwav.wav> <yourmp3.mp3>

Sorry, I don't know much about xmms.
_________________
Lee
Back to top
View user's profile Send private message
klieber
Administrator
Administrator


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 3657
Location: San Francisco, CA

PostPosted: Mon Jul 29, 2002 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

moving to desktop forum.

--kurt
_________________
The problem with political jokes is that they get elected
Back to top
View user's profile Send private message
ckwall
Apprentice
Apprentice


Joined: 31 May 2002
Posts: 163

PostPosted: Mon Jul 29, 2002 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

I have kind of figured out the issue. I also changed the directory that the converted files are written to. That is what caused the issue. I will need to look into that a little further. Not a huge deal.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum