Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
skip - no WPA/RSN proto match
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
qemist
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2010
Posts: 18

PostPosted: Fri Aug 22, 2014 7:17 am    Post subject: skip - no WPA/RSN proto match Reply with quote

My gentoo desktop was formerly able to connect to my AP, now wpa_supplicant always fails with "skip - no WPA/RSN proto match". I don't know what that means.

Code:
wlan0: Starting AP scan for wildcard SSID
wlan0: Add radio work 'scan'@0x10ce2c0
wlan0: First radio work item in the queue - schedule start immediately
wlan0: Starting radio work 'scan'@0x10ce2c0 after 0.000030 second wait
Scan requested (ret=0) - scan timeout 30 seconds
RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x1003 ([UP])
RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
WEXT: if_removed already cleared - ignore event
Wireless event: cmd=0x8b19 len=16
wlan0: Event SCAN_RESULTS (3) received
Received 716 bytes of scan results (2 BSSes)
wlan0: BSS: Start scan result update 2
BSS: last_scan_res_used=2/32
wlan0: New scan results available (own=0 ext=0)
CTRL_IFACE monitor sent successfully to /tmp/wpa_ctrl_3655-1\x00
wlan0: Radio work 'scan'@0x10ce2c0 done in 1.777817 seconds
wlan0: Selecting BSS from priority group 0
wlan0: 0: 00:60:64:2a:91:a7 ssid='wireless' wpa_ie_len=0 rsn_ie_len=0 caps=0x11 level=-87
wlan0:    skip - SSID mismatch
wlan0: 1: 00:0f:3d:28:d5:1b ssid='dlink' wpa_ie_len=0 rsn_ie_len=0 caps=0x1 level=-51
wlan0:    skip - no WPA/RSN proto match
wlan0: No suitable network found
wlan0: Setting scan request: 5.000000 sec


My config file has no "proto" spec:

Code:
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
eapol_version=1
ap_scan=1
fast_reauth=1
network={
        ssid="dlink"
        psk="password"
}


Naturally my Win7 laptop has no trouble connecting. I have tried it with two USB modems. One Realtek R8188EU based, the other ath9k_htc. It was working with the Realtek modem. When it stopped working I tried the Atheros based modem, but that did not change the behavior.
Back to top
View user's profile Send private message
qemist
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2010
Posts: 18

PostPosted: Fri Aug 22, 2014 11:03 am    Post subject: Reply with quote

crap crap crap My dlink somehow switched itself to open mode!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum