Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[solved] how to get rmail to read email.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vose
n00b
n00b


Joined: 28 Feb 2007
Posts: 26

PostPosted: Mon Aug 11, 2014 7:03 pm    Post subject: [solved] how to get rmail to read email. Reply with quote

I've got messages sitting in the directory /var/spool/exim/input
How do I get emacs to show them to me? When I type M-x rmail I get "0 new messages read".
I have already set the environment variable
MAIL=/var/spool/exim/input
I've also had a look at rmail.el which makes no sense to me because it makes reference to a "file" when my mail is NOT in a file, it is comprised of a collection of files -- one per message -- within the directory /var/spool/exim/input.
I've also tried to set the variable rmail-spool-directory, but emacs complains that
value `/var/spool/exim/input' does not match type of rmail-spool-directory.
I've emerged both rmail and emacs.
In the past (as far as I can remember) things automagically worked, but, with a new install, not any more...


Last edited by vose on Fri Aug 15, 2014 1:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
vose
n00b
n00b


Joined: 28 Feb 2007
Posts: 26

PostPosted: Mon Aug 11, 2014 10:41 pm    Post subject: failed attempts Reply with quote

I've tried
MAIL=maildir://var/spool/exim/input/
which seems to be progress; now M-x rmail complains that Emacs movemail does not support maildir protocol
I also did
emerge -vp mailutils
and added
(setq rmail-movemail-program "/usr/bin/movemail")
to .emacs because that was the new version provided by the emerge
(the old versions I found were /usr/lib64/xemacs-21.4.22/x86_64-unknown-linux/movemail
and /usr/libexec/emacs/24.3/x86_64-pc-linux-gnu/movemail, but the setq did not work with them either).
Still no go.

Evidently how to turn rmail into a useful tool for reading mail (it used to work before my reinstall)
has now become a well guarded secret ;)

Hope someone can help me with this...
Back to top
View user's profile Send private message
vose
n00b
n00b


Joined: 28 Feb 2007
Posts: 26

PostPosted: Fri Aug 15, 2014 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

I'm moving on... have other fish to fry.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum