Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Amavisd-new keeps crashing
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
z0ny
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Mar 2005
Posts: 102
Location: Germany

PostPosted: Tue Jul 29, 2014 6:41 am    Post subject: Amavisd-new keeps crashing Reply with quote

Hello, about a week ago I updated mail-filter/amavisd-new from 2.7.2 to 2.8.1-r1. Since then I am having problems with it as it is crashing from time to time. The log file says (partly translated as some text was in German):

Quote:
Jul 29 08:25:21 server master[3359]: process 18025 exited, status 0
Jul 29 08:25:27 server amavis[18019]: (!!)TROUBLE in pre_loop_hook: db_init: BDB no dbN: __fop_file_setup: Retry limit (100) exceeded, file already existing. at (eval 103) line 327.
Jul 29 08:25:27 server amavis[18019]: (!)_DIE: Suicide () TROUBLE in pre_loop_hook: db_init: BDB no dbN: __fop_file_setup: Retry limit (100) exceeded, file already existing. at (eval 103) line 327.


Amavisd-new can be restarted but it crashes again as soon as it processes mail. The only way to make it run a little bit longer is to manually delete all files in /var/amavis/db, although the log says that the daemon is doing that itself - which it obviously doesn't (permissions are ok). Unfortunately this happens even after going back to 2.7.2 so I guess some other package being updated causes the problem.

Any ideas on this? Thanks in advance.
_________________
Old C programmers never die. They're just cast into void.
Back to top
View user's profile Send private message
Duncan Mac Leod
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 May 2004
Posts: 251
Location: Germany

PostPosted: Fri Aug 08, 2014 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Have you solved your problem?

I am running 2.7.2 at the moment and read your post. Now I am not sure if I should upgrade to 2.8.1 as I am running a production server. Can't afford any downtimes...

I've googled and only found a posting which says that you should delete all files in the db-Directory, but you write that this won't work...

Please keep me updated on this topic - thank you!
Back to top
View user's profile Send private message
z0ny
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Mar 2005
Posts: 102
Location: Germany

PostPosted: Fri Aug 08, 2014 7:39 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry, I forgot this thread. After rebuilding the package dependencies the new version is working just fine. I assume there was a problem with a Perl database package.
_________________
Old C programmers never die. They're just cast into void.
Back to top
View user's profile Send private message
Duncan Mac Leod
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 May 2004
Posts: 251
Location: Germany

PostPosted: Fri Aug 08, 2014 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

z0ny wrote:
After rebuilding the package dependencies the new version is working just fine. I assume there was a problem with a Perl database package.


Thank you for letting me know ;-) !
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum