Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
System looses virtual console when restarting X
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Silmano
n00b
n00b


Joined: 10 Mar 2012
Posts: 59

PostPosted: Thu Jul 10, 2014 8:16 am    Post subject: System looses virtual console when restarting X Reply with quote

I've got an HTPC with XBMC plugged directly to my TV. On normal behaviour I can switch between XBMC and the virtual consoles and I'm able to see them on my TV. The problem I'm facing is that if I restart XBMC (or stop it, do some work and then start it again), I loose the virtual consoles. If I try to switch to another console, the TV turns the image off as it isn't receiving any signal while returning to the X console brings back the picture to it.

XBMC is configured to suspend the system if idle for more than 10 minutes, that's why I need to stop it when I want to work with the terminal without being disconnected.

In /etc/X11/xorg.conf.d I have the following configuration files:

  • 11-dvi-monitor.conf
    Code:
    ##############################
    #    ZOTAC XORG DVI CONF     #
    ##############################
    Section "Monitor"
            Identifier      "DVI"
            ModelName       "Sony SDM-G96"
    EndSection

  • 12-hdmi-monitor.conf
    Code:
    ##############################
    #    ZOTAC XORG HDMI CONF    #
    ##############################
    Section "Monitor"
            Identifier      "HDMI"
            VendorName      "SAMSUNG"
            ModelName       "LE40B651T3W"
    #       VertRefresh     4
    #       HorizSync       2
    #       Modeline        ""
    #       Option          "dpms"
    #       Option          "PreferedMode"    "1920x1080"
    EndSection

  • 20-device.conf
    Code:
    ##############################
    #     ZOTAC XORG DEVICE      #
    ##############################
    Section "Device"
            Identifier      "NVIDIA"
            Driver          "nvidia"
            Option          "nologo"  "true"
            Option          "Monitor-HDMI"  "HDMI"
            Option          "DFP-1"   "DVI"
    EndSection

  • 50-remote.conf
    Code:
    ##############################
    #     ZOTAC XORG DEVICES     #
    ##############################
    Section "InputClass"
            Identifier      "PHILIPS MCE USB IR Receiver- Spinel plus"
            MatchProduct    "PHILIPS MCE USB IR Receiver- Spinel plus"
            MatchIsKeyboard "true"
            Option          "Ignore"    "true"
    EndSection

    Section "InputClass"
            Identifier      "Remote"
            MatchProduct    "Windows Media Center IR Transceiver"
            Option          "Ignore"    "True"
    EndSection

  • 55-keyboard.conf
    Code:
    ##############################
    #    ZOTAC XORG KEYBOARD     #
    ##############################
    Section "InputClass"
            Identifier      "keyboard"
            Driver          "evdev"
            Option          "XkbLayout"    "es"
            Option          "XkbVariant"   ",qwerty"
            Option          "XkbOptions"   "compose:ralt"
            MatchIsKeyboard "true"
    EndSection



Any idea where could be the issue preventing on using the virtual consoles?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum