Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
iPhone with ifuse locks up thunar[Solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jserink
l33t
l33t


Joined: 30 Jan 2004
Posts: 939

PostPosted: Fri Jul 04, 2014 8:11 am    Post subject: iPhone with ifuse locks up thunar[Solved] Reply with quote

Hi All:

Running xfce, plug in iPhone and it shows up on Thunar but won't work...not a problem.
pen a console as myself, run this: ifuse /mnt/iPhone

Works a treat.

Finished with copying phots, as root I do this:
umount /mnt/iPhone.

Here is where the fun begins....
When I unplug iphone, that's it for thunar, its locked up.
I kill it and it will never start again.

I need to log in and our of X to have access to thunar again.

Any ideas on how to fix this?

Cheers,
john


Last edited by jserink on Sat Jul 05, 2014 1:31 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
SamuliSuominen
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 2133
Location: Finland

PostPosted: Fri Jul 04, 2014 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

Use `gvfs-mount --unmount` instead of `umount` because Thunar uses gvfs. There is also `udisksctl unmount` that uses UDisks because gvfs uses UDisks, but try the gvfs-mount first. I'm saying this second option as a backup only.
Back to top
View user's profile Send private message
jserink
l33t
l33t


Joined: 30 Jan 2004
Posts: 939

PostPosted: Sat Jul 05, 2014 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Hi ssuominen:

That wasn't quite the solution but it got me looking.

the gvfs-mount didn't work because the iphone did not mount with that. I've had problems with that so I use ifuse.
jserink@jserinki7 ~/qemu/vde $ gvfs-mount -l
Drive(0): ST9500423AS
Type: GProxyDrive (GProxyVolumeMonitorUDisks2)
Volume(0): 40 MB Volume
Type: GProxyVolume (GProxyVolumeMonitorUDisks2)
Drive(1): HL-DT-ST DVD+/-RW GS30N
Type: GProxyDrive (GProxyVolumeMonitorUDisks2)
Volume(0): John's iPhone
Type: GProxyVolume (GProxyVolumeMonitorAfc)
Mount(0): John's iPhone -> afc://f2b99413c4859f9e3796ac9ce4381a70fd447793/
Type: GProxyShadowMount (GProxyVolumeMonitorAfc)
Mount(0): John's iPhone -> afc://f2b99413c4859f9e3796ac9ce4381a70fd447793/
Type: GDaemonMount

jserink@jserinki7 ~/qemu/vde $ gvfs-mount -u /mnt/iPhone
Error finding enclosing mount: Containing mount does not exist

so I did this aafter some hunting around:
jserink@jserinki7 ~/qemu/vde $ fusermount -u /mnt/iPhone


I also right clicked in thunar on "john's Iphone" and selected unmount.

unpkugged the cable.....
Thunar still works.

Plugged it back in, John's iPhone showed up, unplugged, John'd iPhone disappeared.


Ok, that got me all thinking...."maybe ifuse is no longer required?".

Plugged in the iPhone, John's iPhone shows up in thunar. Right click and selected mount....
WHOLLY COW! I can browse the file system on the phone and copy photos out! That never used to work.
Right clicked, selected unmount and it all still works.

Ok, looks like ifuse is not required any longer.

this is great!

Another reason why I love Gentoo, you can get answers to fix stuff.

Cheers and thanx.

John
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum