Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KDE hangs after login
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
omar_sharif
n00b
n00b


Joined: 30 May 2014
Posts: 2

PostPosted: Fri May 30, 2014 1:14 pm    Post subject: KDE hangs after login Reply with quote

I have a fresh Gentoo + KDE install. However, whilst boot up appears to be non-problematic up to the KDE login prompt upon entering login credentials KDE appears to hang indefinitely. I see all the usual icons fading in after logging in right up to the KDE logo. At this point I expect the KDE laucher to disappear and fade in the desktop however this does not happen - hangs.

/var/log/messages appears to be clean
/var/log/Xorg.0.log appears to report no errors (EE)'s

~/.xsesssion-errors does however report the following....
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
kdeinit4: Communication error with launcher. Exiting!
kwin(3387): No ksycoca4 database available!
...in several places.

Any help/suggestions would be greatly appreciated, also if there is extra information I should/could provide please just shout.

Cheers,
Back to top
View user's profile Send private message
omar_sharif
n00b
n00b


Joined: 30 May 2014
Posts: 2

PostPosted: Wed Jun 04, 2014 3:58 pm    Post subject: Reply with quote

Any takers on this?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum