Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] NetworkManager not working
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KewlioMZX
n00b
n00b


Joined: 23 May 2014
Posts: 2

PostPosted: Fri May 23, 2014 5:24 am    Post subject: [SOLVED] NetworkManager not working Reply with quote

Hey there,

I've just switched my laptop from OpenRC to systemd, and since then, I've been having trouble connecting to the Internet. I've gotten a few different errors, depending on whether I tried to connect from within KDE or from nmcli. Most of the errors I've been getting, however, have been from either the supplicant timing out, or secrets not being provided. I've tried remerging NetworkManager and wpa_supplicant and adding the nohwcrypt=1 option to my ath9k driver, to no avail. Here is a dmesg log:

[ 396.175945] wlan0: authenticate with [MAC address]
[ 396.200314] wlan0: send auth to [MAC address] (try 1/3)
[ 396.202325] wlan0: authenticated
[ 396.206091] wlan0: associate with [MAC address] (try 1/3)
[ 396.209654] wlan0: RX AssocResp from [MAC address] (capab=0x411 status=0 aid=3)
[ 396.209739] wlan0: associated
[ 396.209840] cfg80211: Calling CRDA for country: US
[ 396.219448] ath: regdomain 0x8348 updated by CountryIE
[ 396.219455] ath: EEPROM regdomain: 0x8348
[ 396.219458] ath: EEPROM indicates we should expect a country code
[ 396.219462] ath: doing EEPROM country->regdmn map search
[ 396.219466] ath: country maps to regdmn code: 0x3a
[ 396.219470] ath: Country alpha2 being used: US
[ 396.219473] ath: Regpair used: 0x3a
[ 396.219516] cfg80211: Regulatory domain changed to country: US
[ 396.219519] cfg80211: (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
[ 396.219524] cfg80211: (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2700 mBm)
[ 396.219529] cfg80211: (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 1700 mBm)
[ 396.219533] cfg80211: (5250000 KHz - 5330000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 396.219537] cfg80211: (5490000 KHz - 5600000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 396.219542] cfg80211: (5650000 KHz - 5710000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[ 396.219546] cfg80211: (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 3000 mBm)
[ 396.219550] cfg80211: (57240000 KHz - 63720000 KHz @ 2160000 KHz), (N/A, 4000 mBm)

If more information is needed, please let me know.

Edit: Turns out, wpa_supplicant was configured to run with dhclient, but dhclient wasn't running, and I couldn't seem to figure out how to get it to run under systemd. Meanwhile, dhcpcd *was* running, so I rebuilt wpa_supplicant to use that instead, and I am now connected.
Back to top
View user's profile Send private message
chevymoon
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 98

PostPosted: Wed Aug 13, 2014 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

Er, how did you do this? Is there a particular USE flag for dhcpcd that I'm not aware of? I am having problems connecting. The same errors, with a slight difference. I just moved to systemd, and I was connecting to my network just fine with OpenRC. But my interface was wlan4. Systemd wants to call on wlan0 now. Not sure where to change this.
Back to top
View user's profile Send private message
chevymoon
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 98

PostPosted: Wed Aug 13, 2014 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

:oops: prolly shouldn't have posted to a "solved" thread. Will post to another or start a new one.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum