Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
after change from openrc to systemd: no wifi anymore
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nickel
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Oct 2005
Posts: 189
Location: Germany

PostPosted: Thu May 01, 2014 12:06 pm    Post subject: after change from openrc to systemd: no wifi anymore Reply with quote

Hi everyone!

I decided last week, after a year of no updtes, to upgrade to gnome 3.10 and use systemd.

I don't have an internet connection anymore.
The driver wl (broadcom-43327) works fine and wpa_supplicant starts, but no luck.

I use predictables interface names (wlp3s0).
i noticed, when i try
Code:
systemctl enable wpa_supplicant@wlp3s0.service

i get something of creating a symlink with wpa_supplicant@wlan0.service.

I think that's the problem. How do i switch to predictable interface names in systemd?
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 7556
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Thu May 01, 2014 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

the easy way would be to emerge networkmanager and enable it as a service
the gnome3/systemd combo defaults that way
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
Splink
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 295

PostPosted: Fri May 02, 2014 11:58 am    Post subject: Reply with quote

There are lots of posts on this about networkmanager - be aware that it must be the only application managing the network interfaces and nothing else should interrupt it.

It works with dhclient or dhcpcd. I had loads of problems getting this to work properly with Wifi and WPA_Supplicant, so I fell back to uninstalling network manager and using wpa_supplicant on its own.
_________________
It said "Requires Windows XP or better"
So I installed gentoo.
Back to top
View user's profile Send private message
nickel
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Oct 2005
Posts: 189
Location: Germany

PostPosted: Sat May 10, 2014 11:39 am    Post subject: Reply with quote

i did that, but for some reason, wpa_supplicant dosn't connect and gdm won't start up
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum