Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
dev-libs/openssl-1.0.1g and encfs
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tamjan
n00b
n00b


Joined: 11 May 2012
Posts: 8
Location: Luleå, Sweden

PostPosted: Mon Apr 14, 2014 11:03 am    Post subject: dev-libs/openssl-1.0.1g and encfs Reply with quote

After the upgrade of openssl to 1.0.1g encfs states ``Error decoding volume key, password incorrect'' when I try to mount my encfs directory. This is consistent on several of my machines, and encfs still works on machines on which openssl is still at 1.0.1f. I know that openssl version changes has broken encfs before. I am now mostly curious if anybody else has experienced this, and whether people think that there is a new bug in openssl 1.0.1g to compensate for heartbleed or if it is encfs that needs to be fixed somehow.

I have tried encfs v1.7.5 too from the subversion repo (the 1.x branch), and it does not elevate the problem.
Back to top
View user's profile Send private message
TomWij
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 1553

PostPosted: Mon Apr 14, 2014 11:16 am    Post subject: Reply with quote

Can you try to rebuild encfs with `emerge -1 sys-fs/encfs` as well as do `emerge @preserved-rebuild` to see if it is not just some preserved libs or linkage problem?
Back to top
View user's profile Send private message
tamjan
n00b
n00b


Joined: 11 May 2012
Posts: 8
Location: Luleå, Sweden

PostPosted: Mon Apr 14, 2014 11:35 am    Post subject: Reply with quote

As I said, I have the same problem with v1.7.5 from the svn repo. But yeah, maybe it wasn't clear that I fetched and compiled that after I stumbled upon all this. And I did this after I had already tried to re-emerge the v1.7.4 version that is in the portage tree. Links are all good according to revdep-rebuild, and there is nothing to be rebuilt due to used libraries of unmerged packages (i.e. emerge @preserved-rebuild does nothing).
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum