Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Transmission Deamon won't start [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nagzi
n00b
n00b


Joined: 29 Dec 2003
Posts: 37
Location: Canada

PostPosted: Sat Apr 12, 2014 1:37 am    Post subject: Transmission Deamon won't start [SOLVED] Reply with quote

When I try to load the transmission daemon everything 'looks fine', but ps doesn't list anything from transmission and when I look in /var/log/messages I see:

Code:
Apr 11 22:31:11 bombfire kernel: transmission-da[19968]: segfault at 4 ip b732b6e0 sp b6cde130 error 6 in libc-2.19.so[b7279000+1a1000]


I'm hoping this doesn't mean I have a bad memory module. I haven't ran memtest yet, but I might do that here shortly.


Last edited by nagzi on Mon Apr 14, 2014 11:30 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 14159

PostPosted: Sat Apr 12, 2014 4:08 am    Post subject: Reply with quote

What does the backtrace show?
Back to top
View user's profile Send private message
TomWij
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 1553

PostPosted: Sat Apr 12, 2014 9:14 am    Post subject: Reply with quote

See https://wiki.gentoo.org/wiki/Project:Quality_Assurance/Backtraces for information about how to capture a backtrace.
Back to top
View user's profile Send private message
nagzi
n00b
n00b


Joined: 29 Dec 2003
Posts: 37
Location: Canada

PostPosted: Mon Apr 14, 2014 11:30 am    Post subject: Reply with quote

Sorry for the delayed response, but whenever I tried to use gdb and didn't get anything. Transmssion-daemon started just fine, so I figured it must of been some sort of permissions's issue. I unmerge'd transmission and wiped everything dealing with it and started over again. And voila, it works just fine now. From what I can tell the location for the config files must of changed during one of the updates.
Back to top
View user's profile Send private message
psychoteur
n00b
n00b


Joined: 26 Jul 2006
Posts: 34

PostPosted: Sun Apr 20, 2014 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Hello,

I've got exactly the same error transmission-da[7876]: segfault at 4 ip 00007fb0787e6469 sp 00007fb07734bca0 error 6 in libc-2.17.so[7fb07872d000+1a1000]

It's a brand new box I built.

net-p2p/transmission-2.82-r3 USE="(-ayatana) -gtk -lightweight -qt4 -systemd -xfs"

make.conf :
[b]CFLAGS="-march=native -O2 -pipe"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
MAKEOPTS="-j5"
USE="acpi -alsa -avahi -bindist -cups dbus -gnome -gtk ssse3 hardened jpeg -kde kerberos -ldap mysql nls -python -perl -qt3 -qt4 samba -sqlite truetype unicode udev unicode -X -xattr xml xml2 bindist mmx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2"
LINGUAS="en"
GRUB_PLATFORMS="efi-64"
FEATURES="-xattr parallel-fetch"
PORTDIR="/usr/portage"
DISTDIR="${PORTDIR}/distfiles"[/b
]
PKGDIR="${PORTDIR}/packages"

I tried : "emerge -e world" ... nothing

There must be some kind of options provoking the crash.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum