Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
GVIM missing fonts for UTF8 locale
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lostinspace2011
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Sep 2005
Posts: 192

PostPosted: Fri Mar 07, 2014 7:39 am    Post subject: GVIM missing fonts for UTF8 locale Reply with quote

I have set my locale as following in /etc/locale.gen

Quote:
en_AU.UTF-8 UTF-8
en_AU ISO-8859-1


And eselect locale shows the following details:
Code:
eselect locale list
Available targets for the LANG variable:
  [1]   C
  [2]   en_AU
  [3]   en_AU.iso88591
  [4]   en_AU.utf8 *
  [5]   POSIX
  [ ]   (free form)



When I start gvim I get an error that some fonts are missing. Selecting en_AU.iso88591 resolves this issue, but what can I do if I want to use en_AU.utf8 instead ?

Quote:
E250: Fonts for the following charsets are missing in fontset 7x13:
ISO8859-2
ISO8859-3
ISO8859-4
ISO8859-5
KOI8-R
ISO8859-7
ISO8859-9
ISO8859-13
ISO8859-14
ISO8859-15
JISX0208.1983-0
KSC5601.1987-0
GB2312.1980-0
JISX0201.1976-0
ISO10646-1
Back to top
View user's profile Send private message
Naib
Advocate
Advocate


Joined: 21 May 2004
Posts: 4400
Location: Removed by Neddy

PostPosted: Fri Mar 07, 2014 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

Try installing media-fonts/terminus-font
basically the fonts on your system are missing the required typefaces. Terminus is quite compliant and is a good test to see if that is the issue
_________________
the table is made from wood. forget what you learnt, the table is made from carbon. forget what you learnt, the table is made from protons. forget what you learnt, the table is made from quarks. forget what you learnt, the table is good for shagging on
Back to top
View user's profile Send private message
lostinspace2011
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Sep 2005
Posts: 192

PostPosted: Mon Mar 17, 2014 6:43 am    Post subject: Reply with quote

Switching the locale to en_AU instead of en_AU.utf8 fixed the issue

Quote:
eselect locale list
Available targets for the LANG variable:
[1] C
[2] en_AU *
[3] en_AU.iso88591
[4] en_AU.utf8
[5] POSIX
[ ] (free form)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum