Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[solved] Adding noip to default runlevel?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ozric
n00b
n00b


Joined: 13 Oct 2006
Posts: 36
Location: Örebro, Sweden

PostPosted: Wed Mar 05, 2014 10:36 am    Post subject: [solved] Adding noip to default runlevel? Reply with quote

Hi!

Apologies in advance if this is a stupid question. I recently installed a Gentoo box after a long break from the OS.

I am trying to get the noip updater to start automatically when I boot my machine. I emerged the package and configured it correctly.
I then added noip to the default runlevel which seemed to be ok. But when I reboot it doesn't seem to load it.
Checking rc-status default shows all my other services (ssh, iptables and so on) is started but not noip.

Am I thinking wrong here? All I want is for my machine to have the noip updater loaded at boot so that in case I have a new IP from my ISP, the noip will update the dynamic dns to the new IP. Maybe I am trying to start the wrong service?

Again, sorry if this is a silly question. Looked around and could not find any answers.

Best regards

ozric

edit: never mind, looks like it was starting after all :oops:


Last edited by ozric on Wed Mar 05, 2014 3:11 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
666threesixes666
Veteran
Veteran


Joined: 31 May 2011
Posts: 1248
Location: 42.68n 85.41w

PostPosted: Wed Mar 05, 2014 11:57 am    Post subject: Reply with quote

post the results of

Code:
/sbin/rc-update
Back to top
View user's profile Send private message
ozric
n00b
n00b


Joined: 13 Oct 2006
Posts: 36
Location: Örebro, Sweden

PostPosted: Wed Mar 05, 2014 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for replying. As you can see below, it is listed in rc-update. However, if I type
Code:
/etc/init.d/noip start
it will start the service - rather than saying it is already started which is the result I get from all my other services started at boot (iptables, ssh etc).

bootmisc | boot
cronie | default
devfs | sysinit
dmesg | sysinit
fsck | boot
hostname | boot
hwclock | boot
iptables | default
keymaps | boot
killprocs | shutdown
local | default
localmount | boot
loopback | boot
modules | boot
mount-ro | shutdown
mtab | boot
net.eth0 | default
netmount | default
noip | default
procfs | boot
root | boot
savecache | shutdown
sshd | default
swap | boot
swapfiles | boot
sysctl | boot
sysfs | sysinit
syslog-ng | default
teamspeak3-server | default
termencoding | boot
tmpfiles.dev | sysinit
tmpfiles.setup | boot
udev | sysinit
udev-mount | sysinit
urandom | boot
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum