Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Builtin mic is not functioning
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rain_physics
n00b
n00b


Joined: 24 Mar 2013
Posts: 22

PostPosted: Sat Jun 07, 2014 9:53 am    Post subject: Builtin mic is not functioning Reply with quote

Hi,

I am using 3.12.13-gentoo 64bit kernel on my sony vaio(Model Number: VPCEB2M1E). Here is my webcam info

Code:
lsusb
Bus 001 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0c45:6409 Microdia Webcam
Bus 001 Device 004: ID 0489:e00f Foxconn / Hon Hai Foxconn T77H114 BCM2070 [Single-Chip Bluetooth 2.1 + EDR Adapter]
Bus 002 Device 003: ID 04f3:02f4 Elan Microelectronics Corp. 2.4G Cordless Mouse

I have configured well the webcam and it is working pretty fine with skype. The problem is with the mic. It is not working at all.

Any help

Regards
Back to top
View user's profile Send private message
Pearlseattle
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 120
Location: Switzerland

PostPosted: Thu Jun 12, 2014 7:34 pm    Post subject: Reply with quote

Is the audio device of the webcam recognized?

Do you see it listed e.g. when issuing "aplay --list-devices" or when starting "alsamixer" and pressing [F6]?
Back to top
View user's profile Send private message
rain_physics
n00b
n00b


Joined: 24 Mar 2013
Posts: 22

PostPosted: Fri Jun 13, 2014 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

Here is the list of playback hardware
Code:
aplay --list-devices
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: MID [HDA Intel MID], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: Generic [HD-Audio Generic], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

Here is the list of the capture hardware
Code:
arecord -l
**** List of CAPTURE Hardware Devices ****
card 0: MID [HDA Intel MID], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

Here is the list of loaded modules
Code:
Module                  Size  Used by
uvcvideo               70488  0
videobuf2_vmalloc       2808  1 uvcvideo
videobuf2_memops        1807  1 videobuf2_vmalloc
videobuf2_core         27375  1 uvcvideo
videodev              104994  2 uvcvideo,videobuf2_core
snd_hda_codec_hdmi     29503  1
radeon               1263462  2
snd_hda_codec_realtek    39284  1
snd_hda_intel          29786  0
snd_hda_codec         130571  3 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel
drm_kms_helper         28535  1 radeon
ttm                    58171  1 radeon
snd_hwdep               5932  1 snd_hda_codec

In alsamixer I have "HDA Intel MID" as a capture device but never the less, I am unable to record the voice using arecord or skype.
Any help
Regards
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum